Een knus gevoel in huis, hoe realiseer je dat?

0
79

Je huis is, als het goed is, echt jouw plekje. Het is een fijne ruimte waarin iedereen zichzelf kan zijn. Zich terugtrekken, maar ook even kunnen samenkomen met elkaar. Een knus gevoel is daarin zeer belangrijk. Een knus gevoel, een knusse sfeer, zorgt ervoor dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen. Het nodigt uit om eens samen een film te kijken met een lekkere kop warme chocolademelk. Je moet dit knusse gevoel alleen soms nog even realiseren. Hoe je dat doet? Nou, wij bij Van Manen & Visser weten dit als de beste. Er gaat niets boven houtkachels, gaskachels en elektrische haarden in huis. Waarom? Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder.

Houtkachel

Een houtkachel in huis is, als je het ons vraagt, de beste manier om dit knusse gevoel te realiseren. Wat gaat er nu boven de lekkere geur, de heerlijke warmte die de houtkachel uitstraalt en bovendien de geluiden van het knisperen van het brandende hout. Wij krijgen alweer zin in de koude winterdagen. Dit dient ook uitstekend als een bijverwarming in alle seizoenen. Je moet hem natuurlijk niet aanzetten in hartje zomer met 30ºC, maar de rest van het jaar leent hij hier zich uitstekend voor. Hoe dan ook; een houtkachel biedt die knusheid als geen ander. Je hebt veel verschillende soorten modellen, formaten, kleuren en ga zo maar door. Zo kun je kiezen voor een vrijstaande of een inbouw houtkachel, maar ook een doorkijk kachel. Ze hebben allemaal zo hun eigen voor- en nadelen, deze zullen afgewogen moeten worden wil je een weloverwogen keuze kunnen maken. 

Gaskachel

Een gaskachel is eigenlijk ook een uitstekende manier om je huis knus te maken. Echter kiest bij een gaskachel men vaak voor gemak boven knusheid. Een gaskachel levert namelijk geen echt vuurtje op, maar gas. Druk op je afstandsbediening of ga naar de app, zet hem aan en je bent klaar. Bij een gaskachel is het men vaak ook niet echt te doen om de warmte maar meer om de uitstraling. 

Elektrische haard

Een elektrische haard heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als een gaskachel, maar is vaak ingebouwd. Het staat erg sfeervol en is vaak vrij modern. Het is een mooie optie in een modern huis. Het is daarnaast vrij zuinig en ziet er bijna net zo uit als een echte haard. Dit is dus een prima alternatief voor de andere twee opties!