De beste tips voor het investeren in crypto

0
274

Ben jij beginnend crypto handelaar of wil jij simpelweg je skills wat bijslijpen? Dan is dit het perfecte artikel voor jou. Hier lees je over het minimaliseren van je verliezen, wat voor onderzoek je moet doen voor je een munt koopt en Dollar Cost Averaging (DCA). Ben jij al benieuwd geworden naar al deze belangrijke strategieën? Lees dan snel verder!

Je verliezen beperken bij een crashende crypto

Helaas is het nu eenmaal zo: beleggen brengt risico’s met zich mee. Zo ook het investeren in crypto. Verliezen compleet ontwijken is bijna onmogelijk. Er is echter wel een makkelijke manier om zo weinig mogelijk geld te verliezen. Deze strategie is dan ook eigenlijk meer een vuistregel dan een uitgebreid systeem. Het is heel simpel: je verkoopt een munt als deze meer dan 1 á 2 procent van je totale inzet aan waarde heeft verloren. Heb je bijvoorbeeld 5 coins in je wallet waar je in totaal 1000 euro aan hebt uitgegeven? Dan verkoop je een munt als deze 10 tot 20 euro in waarde is verminderd. Op deze manier beperk je altijd je verliezen en kun je het overgebleven geld weer investeren in een andere crypto.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Voordat je een crypto koopt is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen. Stel je voor, je wilt de crypto Apecoin kopen. Voordat je hieraan begint is het belangrijk om een aantal dingen goed voor jezelf duidelijk te hebben. Is de koers gunstig? Komt de crypto goed in het nieuws? En zijn crypto-analisten positief over de coin? Bij Apecoin zouden deze vragen de volgende antwoorden opleveren: Ja, Ja en Jazeker. In dit geval zou het dus een goed idee zijn om te investeren in deze munt! Als je deze vragen beantwoord voor iedere cryptocurrency die je wilt gaan kopen, zorg je ervoor dat je vooral munten gaat kopen die je winst opleveren!

Dollar Cost Averaging voor crypto

Eén van de beste tips voor beginners is het gebruiken van DCA. Het betekend eigenlijk dat je op een periodieke basis een vast bedrag inlegt. Zo bouw je een goed rendement op. Soms zul je namelijk de crypto kopen voor een wat hoger bedrag en soms voor een heel laag bedrag. Dan kom je gemiddeld uit op een inkoopprijs die flink boven de uiteindelijke verkoopprijs ligt. Deze manier van investeren is vooral geschikt voor permanente stijgers als Cardano (ADA op de markt).