De invloed van make-up

0
749

Een poedertje hier, een oogschaduw daar en een mooie lipgloss om het mee af te sluiten. Voor velen van ons ziet het dagelijkse ochtend ritueel er ongeveer zo uit. Het verschilt natuurlijk per persoon of je je elke dag opmaakt of dat je dit bijvoorbeeld alleen bij speciale gelegenheden doet. Voor een avondje uit zal je misschien wat meer uitpakken met eyeliner en lippenstift dan bij een chille zondag op de bank. En sommigen kiezen er helemaal niet voor om zich op te maken. Maar voor anderen is het juist een van de normaalste zaken om jezelf op te maken en er zo de dag mee te beginnen. Daarom is iedereen anders, maar toch heeft make-up meer invloed op jezelf dan je soms denkt…

Je gezicht accentueren

Make-up kan er niet alleen voor zorgen dat je jezelf mooier voelt. Het kan ook daadwerkelijk je gezicht veranderen en bepaalde dingen accentueren. Normaal gesproken heb je natuurlijk al wat schaduwen in je gezicht dat zich van nature laten zien. Onder de jukbeenderen, bij de haargrens en naast de neusbrug, hier vallen je natuurlijke schaduwen. Maar je gezicht kent natuurlijk ook wat lichtpunten. Denk hierbij aan het topje van je neus, op je jukbeenderen en op je cupidoboog. En als dit bij jou nou niet zo heel erg opvalt kan je dit met make-up nog mooier laten uitkomen. Dit kan je doen door middel van bronzer. Bronzer heb je in vloeibare vorm of in poeder vorm. Vloeibare bronzer kan je onder je foundation aanbrengen voor een wat meer natuurlijke look. En poeder bronzer kan je na je foundation en poeder aanbrengen om warmte en definitie aan te brengen aan je gezicht.

Highlighten

Als je dan je schaduw plekken in je gezicht hebt aangebracht kan je bepaalde delen gaan highlighten. Breng een shimmer highlighter aan op de hoogste delen van je gezicht. Als het licht dan mooi op je gezicht valt zal je er een stuk gezonder en glanzender uit zien. Door deze dingen toe te passen in je huidige make-up routine kan je er voor jezelf voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Als je bijvoorbeeld onzeker bent over je wangen kan je deze meer definiëren door het gebruik van bronzer en highlighter. En dit geldt precies zo voor je voorhoofd of voor je neus. Zelfs je kaaklijn kan je dunner en scherper laten lijken door er wat schaduw onder aan te brengen. Dus kortom, je moet jezelf echt niet alleen mooi gaan vinden door middel van make-up, maar je kan jezelf er wel wat meer zelfvertrouwen door geven!