Een centje bijverdienen als je op vakantie bent?

0
227

Je komt het geregeld tegen, een huis dat leeg staat voor langere tijd. Misschien heb je zelf wel een tweede huis tot je beschikking of ken je iemand met een tweede huis. Ging er dan ook in jouw hoofd om: ‘dat is wel jammer, zo’n groot huis wat zo lang leeg zal staan?’ Je zal niet de enige zijn! En daarom is het zo fijn dat verhuur eigen woning een optie is.

Huis verhuren

Wanneer een huis voor een langere tijd leegstaat, kan het handig zijn om deze te verhuren. Dit kan zijn wanneer de bewoners op vakantie zijn voor een langere tijd of naar het buitenland moeten voor werk. Natuurlijk is het ook mogelijk dat zij al een tweede huis hebben gekocht, maar nog niet de mogelijkheid hebben gehad om het eerste huis te verkopen. Dan zal deze voor een tijdje onbewoond blijven, wat het perfect maakt voor verhuren. Wie kunnen er dan in wonen? Wat dacht je van expats verhuur? Mensen die tijdelijk in Nederland komen werken en onderdak nodig hebben.

De voordelen hiervan zijn dat het huis bewoond blijft en dat de kosten van het hebben van twee huizen wat verminderd wordt. Waarom is het belangrijk dat een huis bewoond blijft? Allereerst ziet dit er beter uit, blijft het schoon en geeft het een goed gevoel af naar mogelijke kopers. Daarnaast komen er geen krakers of vandalen langs.

Het is bij deze voordelen wel vitaal om een goede huurder te hebben en om een huurder te kunnen vinden. Dit kan zeker nog wel eens moeilijk zijn. Meer hierover is te vinden verderop in het blog. Een ander nadeel van het verhuren van het huis is dat er meer dingen zijn om op te letten voor de verhuurders. Een voorbeeld is het op tijd schriftelijk informeren van de huurder dat zij weg moeten zijn. Dit soort dingen horen allemaal goed op een rijtje te staan, anders kan het voor veel problemen zorgen.

Hubbs

Een goede huurder zal ervoor zorgen dat het huis ingeleefd blijft en dat het er altijd relatief netjes is. Het zou ook fijn zijn als deze huurder een beetje bijtijds gevonden kan worden. Om te helpen is Hubbs er op verhuur-zeker.nl. In zeven stappen hebben zij een passende huurder voor iedereen gevonden, zodat het zwaarste werk van de verhuurders’ schouders af is. De eerste stap is een kennismakingsgesprek. Daarna wordt er gekeken naar de woning, worden er duidelijk afspraken besproken en wordt een huurovereenkomst getekend. Na de sleuteloverdracht en de eerste betaling, kan het verhuren beginnen. Handig toch! Zo kan iedereen beginnen met het verhuren van een woning.