Populaire collectors items

0
285

Ben jij een echte verzamelaar? Dan ben je natuurlijk altijd op zoek naar dat ene unieke item. Het kan gaan om oude vinylplaten, een Pokémon kaart of misschien wel een bepaalde wijn. Iedere verzamelaar heeft weer iets anders dat hij of zij spaart. Eigenlijk zijn er twee redenen om een verzameling van iets te beginnen. Sommigen worden gedreven door de toenemende waarde van bepaalde items en anderen verzamelen dingen omdat ze de producten bewonderen en koesteren. Deze blog gaat over verschillende populaire collectors items. Misschien inspireert het je en brengt het je op ideeën voor de toekomst. 

Vinylplaten van vroeger

De sfeervolle klanken van Frank Sinatra, het meeswingen met Elvis Presley of dansen op de deuntjes van ABBA. Muziek van vroeger kun je tegenwoordig eenvoudig op je smartphone downloaden. Ondanks dat dit een ideale vinding is, brengt het niet een optimaal nostalgisch gevoel. Daarom zijn er velen die vinylplaten van jaren terug verzamelen. De platen winnen tegenwoordig aan populariteit in Nederland. Diverse (tweedehands)winkels gaan mee in deze trend en zorgen voor een ruim en uniek aanbod. Als verzamelaar kun je er dan ook ieder weekend weer op uit om een originele vinylplaat te scoren.  

Pokémon

Van origine is Pokémon een mediafranchise, maar tegenwoordig zijn er veel verzamelaars die Pokémonkaarten sparen. Ze zijn uiteraard vooral op zoek naar unieke kaarten. Deze zijn momenteel veel geld waard. Ben jij helemaal fan van Pokémon? Dan is een Pokemon collection box ideaal voor jou. Of ga je voor een Pokemon elite trainer box. Het leuke aan deze items is de uniekheid. Ze worden immers maar één keer uitgebracht en bevatten in veel gevallen een promo kaart die zeer zeldzaam zijn. 

Wijncollectie 

Steeds meer mensen beginnen aan een wijncollectie. Niet alleen omdat ze een voorliefde hebben voor heerlijke wijnen, maar ook omdat wijn in waarde toeneemt naarmate tijd verstrijkt. Je kunt het dan ook wel zien als een belegging. Wijn is daarom een uitstekend collectors items als je op zoek bent naar een slimme investering. Ben jij van plan om ook unieke wijnsoorten te verzamelen? Zorg er dan wel voor dat je de wijnflessen in de juiste omstandigheden kunt opbergen. Alleen dan kan je wijn meer waard worden. 

Antiek meubilair

Tegenwoordig zijn er ook velen die antieke meubelstukken verzamelen. Deze komen ze bijvoorbeeld tegen op vrijmarkten of in kringloopwinkels. Er zijn allerlei plekken waar je kunt komen aan antiek meubilair. Voor sommigen is het een hobby, omdat ze antieke spullen eenmaal bewonderen. Anderen verzamelen het omdat antieke meubels redelijk wat geld kunnen opleveren. Om de potentiële waarde in te schatten, moet je alleen wel een echte kenner zijn. Heb jij thuis nog wat oude meubels staan? Misschien een idee om te koop aan te bieden, zodat verzamelaars hun verzameling kunnen aanvullen. Natuurlijk is het ook een idee om zelf eens na te gaan hoeveel je ermee kunt ophalen.