Als kind krijgen we allemaal te horen dat we achter onze dromen aan moeten gaan en van onze hobby ons werk moeten maken. Maar dit is allemaal veel makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als kunst je passie is. Het is namelijk niet makkelijk om hier je werk van te maken omdat veel mensen op dit gebied actief zijn en je daar boven uit moet kunnen springen. Als dat dan toch lukt, open je misschien een eigen galerie om je werk te exposeren maar ook dan is het belangrijk dat je werk daar goed in uitkomt om in het oog te blijven springen en eventuele investeerders te trekken.

De ruimte als toevoeging

De locatie waar je jouw werk exposeert is van grote invloed op hoe het overkomt op je publiek. Het hangt ook af van het soort werk dat je exposeert. Je zal veel muren nodig hebben als je veel schildert en veel open ruimtes als je beelden maakt. Daarnaast is er natuurlijk de keuze of je de ruimte simpel en sober houdt, zo blijft de aandacht op de kunst. Of misschien wil je juist de ruimte aankleden in de stijl van jouw kunst, zo wordt de ruimte een kunstwerk op zich. En het kan dan ook een toevoeging zijn.

De optimale locatie

Als je een groot publiek wilt trekken, helpt het niet om op een afgelegen locatie te zitten. Maar dat betekent niet dat iedere grote stad geschikt is. Het is raadzaam om van tevoren goed uit te zoeken welke stad bekend is om de vele kunst die geëxposeerd wordt. Dit klinkt misschien tegenstrijdig in verband met boven de massa uit kunnen springen maar juist de steden die om kunst bekend staan, trekken meer toeristen, investeerders etc. dit komt omdat mensen speciaal voor de kunst naar de desbetreffende stad komen.

Licht is alles

Dan als laatste nog een heel praktisch dingetje; het licht. Niet iedere galerie ruimte is gezegend met grote ramen en veel natuurlijk lichtinval. Dat is wel het beste maar vergt een grote zoektocht. Indien het toch niet lukt, zul je moeten kijken naar een alternatief. Je kunst moet immers wel te zien zijn en niet compleet wegvallen door een donkere ruimte. Een goede optie daarvoor is een LED downlighter. Dit zijn lampen die je op het plafond monteert. Zo vallen ze bijna niet op en je kan zelfs kiezen wat voor soort licht perfect past in jouw ruimte.