Een geordend magazijn brengt winst

0
86

In een jaar kan ontzettend veel gebeuren. Dat heb ik als geen ander gemerkt. Ruim een jaar geleden begon ik vol goede moed een klein, eigen bedrijfje. Ik deed alles in mijn eentje: voorraad beheer, verkoop, inkoop, administratie en natuurlijk klantcontact. Het was een hele leuke tijd want ik had veel afwisseling in werkzaamheden. En wat het extra leuk maakte was dat mijn bedrijfje al heel snel liep als een trein. Daar was ik heel trots op. Maar er bleken al gauw ook nadelen aan te zitten want al heel snel groeide het werk me boven het hoofd en niet alleen het werk. Ook mijn voorraad groeide gestaag. Het paste niet meer in het schuurtje dat ik had gehuurd. Bovendien was ik veel tijd kwijt met zoeken tussen de spullen naar het juiste product voor mijn klant. Ik besefte al gauw dat het zo niet langer verder kon. Ik nam mijn bedrijf serieus en dat betekende dat ik ook mijn voorraad moest professionaliseren. Ik besefte dat het tijd werd voor een echt magazijn met een magazijnstelling.

Magazijnstelling: voor elk wat wils

Ik vond een geschikt magazijn: een enorme lege ruimte die ik voor het vullen had. Maar hoe pak je dat nu aan? Aan het beheren van een magazijn kleven ook veel regels. Zo moet je bijvoorbeeld je magazijnstelling elk half jaar laten keuren. Gelukkig vond ik al gauw een bedrijf met verstand van zaken. Zij hielpen me met advies, keuring en opbouw. Dat was wel nodig want een magazijnstelling kopen is niet eenvoudig als je er, zoals ik, weinig verstand van hebt. Je hebt ze namelijk in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen, grootvakstellingen en bandenstellingen. Je moet echt precies weten wat je nodig hebt, voor je tot aanschaf kan overgaan. Want al deze soorten stellingen hebben hun specifieke functies en draagkracht. Maar met een goed advies kom je al een heel eind.

Rust in je hoofd

Ik heb met hulp mijn magazijn goed en zorgvuldig opgebouwd. Elk product heeft zijn eigen plek. De winst die me dat oplevert is groot. Ik ben geen tijd meer kwijt met zoeken en ik heb een veel beter overzicht op mijn voorraad waardoor ik ook strak kan inkopen. Al met al heeft de bouw van dit magazijn me ook rust gebracht in mijn hoofd. Ik werk verder aan mijn bedrijfje in de wetenschap dat mijn producten goed en veilig zijn opgeslagen.