Het is gelukt, na jarenlang hard te hebben gewerkt kunnen wij onszelf een geweldig vakantiehuis bieden. Wel in Nederland hoor, we willen een vakantiehuis aankopen waar de hele familie en eventueel vrienden hier en daar een weekje kunnen vertoeven. Uiteraard willen wij er voor ons een tweede woning van maken. Onze keuze was uiteindelijk op Limburg gevallen. Na een paar maanden dingen regelen is het ons gelukt om op een vakantiepark een woning aan te kopen.

 

 

Renovatie was wel nodig

Het was geen nieuwbouw huisje, het huisje was van een ouder stel die helaas niet meer in staat waren om het huisje te onderhouden. Daarnaast heeft het vermoedelijk een jaar leeg gestaan of ze konden er in ieder geval al een jaar niet naar toe. Dan kun je je wel een beetje voorstellen hoe de groenvoorziening eruitzag in de tuin. De binnenkant is ook erg ouderwets ingericht dus we besloten alles eruit te trekken en alles opnieuw in te richten. Al snel viel mijn oog op de pvc vloeren, dit vind ik erg mooi in de betonlook. Echter had ik geen idee over welke prijzen we het dan moeten zouden hebben dus ik liet het ten eerste instantie nog even achterwege. Mijn vrouw daarentegen kwam gisteren met de mededeling ook naar pvc vloeren te willen kijken. Grappig eigenlijk, normaal zijn we het nooit zo met elkaar eens. We hebben nog even gespeculeerd of het handig was om vloerverwarming aan te leggen maar dat leek ons niet nodig.

 

 

Veel handen maken licht werk

Gelukkig hebben wij twee handige schoonzonen in de familie verwelkomt, is onze eigen zoon erg handig en kan ik ook wel wat uitvoeren. Door vele handen was het sloopwerk binnen 2 dagen al geklaard, inclusief het oude meubilair van de vorige bewoners verwijderd uit het huis. De pvc vloeren waren inmiddels al besteld. Uiteindelijk voor de betonlook in de woonkamer en keuken gekozen, de slaapkamers en de hal worden voorzien van een houtlook pvc vloer. Uiteindelijk hebben we gekeken naar pvc vloeren online, dit scheelt heel erg veel per vierkante meter in vergelijking tot de winkels. Dat is dus een kleine tip wanneer je ook zo’n groot project aan gaat. Al het meubilair besteld bij één woonwinkel, dit zorgde voor korting en gratis aflevering, dat scheelt ons ook een aantal keer heen en weer rijden. Voor het hele proces zagen wij wel een beetje op, achteraf was het een project van niks. Mijn vrouw was vooral voor de inrichting en wij voor het zware werk, goede verdeling dan toch?