De laatste ontwikkelingen in damesmode

0
530
mason garments dames schoenen

De wereld verandert, en wij veranderen mee. Als wij veranderen verandert ook onze smaak, en het is de taak van de modewereld om die kleine aanpassingen zo snel mogelijk op te pikken en daar op in te spelen. En dat lukt ze maar al te goed! Met de opkomst van social media de laatste jaren en dan vooral de overgang van fysieke magazines naar bijvoorbeeld platforms zoals Instagram, bewegen trends veel sneller in de tijd, hebben ze een ander tempo van komen maar ook weer van gaan. Waar goedkopere ketens vaak klakkeloos trends overnamen van de grote modehuizen zijn juist winkels die toegankelijk zijn voor de ‘gewone’ mens sneller geworden in het oppikken van nieuwe trends via instagram en de streetwear wereld dan grote merken. En die ontwikkelingen zie je overal op straat terug.

1. De baggy broek

Na jarenlang groot favoriet te zijn geweest van vrijwel iedere vrouw, lijkt het einde van de skinny jeans te zijn aangebroken. Het was een langzame overgang die begon met semi-strakke chino broeken in ruitjespatronen. Dit bewoog zich langzaam naar hele wijde toelopende pijpen, vaak in wat dunnere stoffen met bijvoorbeeld een streepjespatroon. Door de combinatie met kleine cropped tops leek de overgang van alles zo strak mogelijk naar helemaal wijd voor veel vrouwen een stuk minder groot. De trend sloeg dan ook enorm aan. Daarna kwam de flared broek weer in beeld, overal strak maar wijd uiteenlopend aan de onderkant.

En uiteindelijk was hij daar, terug van weggeweest sinds de jaren ‘90: de baggy cargobroek. In camouflage patroon, kaki groen, simpel zwart of beige, het is een welkome verandering in comfort na de skinny jeans. Ze zijn vooral prachtig te combineren met een meer sportief paar Mason Garments dames schoenen!

2. High-waisted en cropped

Niet de nieuwste trend, maar het moge duidelijk blijven dat deze voorlopig nog niet weg te denken valt uit de damesmode van vandaag de dag. Oude trends, zoals baggy broeken en shirts lijken terug te komen, maar passen zich nog altijd aan aan de verhouding die iedere vrouw die haar figuur graag mooi benadrukt ziet omarmt: een broek die tot hoog in de taille komt en daarbij een kort shirt, zodat je net een stukje buik ziet en de illusie wordt gevormd van een zandloper figuur. Wijde broeken of cargobroeken met boord aan de onderkant worden, hoewel een eeuwenoud concept, vrijwel alleen maar met hoge taille gemaakt. Shirts worden wat wijder waar crop tops eerst alleen als strak shirt werden gemaakt, maar we zien ze nooit loshangend, altijd vastgeknoopt.