Energie besparen met muurisolatie en vloerisolatie

0
175

Je wilt er natuurlijk altijd comfortabel bij zitten in je eigen huis. Het moet er lekker warm zijn en je moet er niet aan denken dat het net zo koud is al buiten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de winter, maar ook in de zomer wil je ervoor zorgen dat je huis buiten warm is en juist van binnen lekker koel. Daar kun je voor zorgen door gebruik te maken van muurisolatie. De beste en makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is om een voorzetwand te gebruiken bij je bestaande muren. Deze is namelijk licht van gewicht en kan daardoor ook sneller opwarmen. Het is overigens niet alleen handig voor isolatie van je warmte, maar het draagt ook nog eens bij aan de geluidsdemping. Op deze manier zit je er warmpjes bij en heb je veel minder last van omgevingsgeluiden!

Vloerisolatie

Als je een fijne warme vloer wilt hebben in je kamers, maar je wilt er wel voor zorgen dat dat niet ten koste gaat van je energierekening dan kun je ervoor kiezen om vloerisolatie te gaan plaatsen. Vloeren zijn namelijk onderdelen in je woning die relatief snel warmte verliezen. Dat komt omdat er onder je vloeren vaak koude en/of open ruimtes zijn die kouder zijn dan de vloer zelf. Denk bijvoorbeeld maar eens aan funderingsbodems of kruipruimtes. Met een goed vloerisolatiesysteem kun je deze kou terugbrengen en ervoor zorgen dat je vloer juist lekker warm wordt en blijft. Vaak is het zelf zo dat je vloer warmer wordt als de ruimte die erboven zit. Het systeem dat je aanbrengt, bestaat uit thermokussens die ervoor zorgen dat de warmte op een juiste manier wordt gereguleerd. Geen gedoe met dikke pakken wol of klooien met purschuim! En het mooie is dat er voor nagenoeg elk type vloer wel een mogelijkheid is. Zo werk je weer meer mee aan een lagere energierekening en maak je je woning nog duurzamer.

Meer tips voor energiebesparing

Om energie te besparen kun je naast het aanbrengen van muurisolatie en vloerisolatie nog veel meer doen. Denk bijvoorbeeld eens aan het niet op stand-by zetten van elektronische apparatuur, maar gewoon uitzetten. Stand-by vreet namelijk ook gewoon nog energie en dat is echt meer dan je denkt. Alleen al je televisie niet meer op stand-by zetten kan je meerdere euro’s besparen. Een ander energiebesparende activiteit is douchen. Het is natuurlijk heerlijk om lang te douchen of om ontspannen in bad te gaan. Echter kost dit heel erg veel energie en water. Door te proberen om korter te douchen bespaar je weer wat energie. De aanschaf van een speciale waterbesparende douchekop kan je daar al heel erg bij helpen!