Geld besparen, dat kan!

0
31

We weten allemaal dat we op bepaalde aspecten geld kunnen besparen, maar ook wat liever voor de aarde kunnen zijn. Maar hoe we dat kunnen doen, dat leggen wij je graag uit. Want met een paar aanpassingen, groot of klein, kunnen we wat geld besparen maar ook wat liever zijn voor de natuur. 

 

Let the suns shine!

We zien ze steeds vaker op daken liggen bij verschillende huizen. En dan hebben we het over zonnepanelen. De glanzende platen die zorgen dat er wat meer energie opgewekt wordt, maar wel op een groene manier. Het is natuurlijk een investering, want wanneer je zonnepanelen offertes opvraagt, dan kan je even schrikken uiteraard. Want het is een investering. Dat betekend dat je er eerst geld aan uit moet geven voordat je er van kan verdienen.

Maar wanneer de zon van de zomer ontzettend veel gaat schijnen, ga je er wel iets van terug zien. En in de lente en herfst kan de zon ook flink wat uren schijnen. En dat telt allemaal bij elkaar op. En zelfs in de winter, dat weten we ook. Al zijn de dagen koud, als de zon schijnt dan is het toch wel lekker. En dat is voor de zonnepanelen ook lekker. Dus het is een investering, maar het kan een hele interessante zijn.

 

Goed je afval scheiden

Ook hierdoor kan het je wat in geld kosten. Want wanneer jij je afval goed doet scheiden, dan komt er veel minder in een vuilniszak terecht. Juist meer in de groenbak. En natuurlijk plastic, want overal zit plastic bij. Maar dat wordt gratis opgehaald, dus dat scheelt weer en de zakken voor plastic kan je vaak ook nog gratis halen bij de supermarkt. En als je dan alleen de vuilniszakken moet betalen dan scheelt dat natuurlijk ook. En het belangrijkste is eigenlijk, dat het veel beter is voor de natuur. Want wanneer wij goed scheiden is er veel minder afval wat niet goed verwerkt wordt. En dan ook het zwerfafval. Dat is toch iets waar je eigenlijk chagrijnig van wordt? Het is helemaal niet moeilijk om iets gewoon in de prullenbak te gooien. Wanneer het op straat komt te liggen is weer hartstikke zonde en dan komt het in de natuur. Dat is ook niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Dus goed scheiden scheelt een hoop. En misschien klinkt het als een hoop werk, maar het valt stiekem allemaal erg mee. Het moet alleen even in je systeem komen.