Gereedschap dat de investering waard is

0
32

Er zijn bepaalde stukken gereedschap die als gewone doe-het-zelver vaker gebruikt worden dan andere stukken gereedschap. Zodoende kan het handig zijn op deze stukken gereedschap in je bezit te hebben in plaats van de moeten huren of lenen van vrienden of familieleden. Of eerst naar de bouwmarkt te moeten gaan voordat je aan de slag kan. In deze blog bespreek ik een aantal items die standaard thuis in de gereedschapskist moeten zitten.

In de gereedschapskist

Schroevendraaiers heb je echt enorm vaak nodig. Als is het voor kleine zaken als het openschroeven van de afstandsbediening om er nieuwe batterijen in te stoppen of het aanschroeven van een losgeraakt schroefje bij een deurklink. Zowel de platte als de kruiskopschroevendraaiers kunnen dus echt niet missen in de gereedschapskist. Ook een stanleymesje moet in de gereedschapskist gevonden kunnen worden. Daarnaast zijn zaken als schuurpapier, een inbussleutel, een handzaagje en een nijptang ook logische benodigdheden. Ook de schroeven, moeren, spijkers, bouten, pluggen en haken mogen niet missen. Vervolgens heb je ook weer muurvuller nodig om ongebruikte gaatjes in de muren weer op te kunnen vullen. Uiteraard kunnen ook werkhandschoenen en een veiligheidsbril niet missen. Voor het schilderen is het overigens handig om afdekfolie en schilder tape in huis te hebben. Ten slotte kan een hamer echt niet missen in een basis gereedschapskist. De gereedschapskist zelf is ook niet onbelangrijk, voor echt overzicht kan je het beste gaa voor een Festool systainer.

Machinegereedschap

Qua machinegereedschap heb je uiteraard een accuboormachine nodig, bijvoorbeeld van het merk Festool. Daarnaast kan het handig zijn om een schuurmachine te hebben. Vergeet daarbij niet een voorraadje schuurpapier in te slaan. Ook de slagboormachine met boortjes is een welkome investering voor de doe-het-zelver. Voor de zagers is er de Festool geleiderails. Bij het kopen van gereedschap, niet alleen machinegereedschap, is het belangrijk om de kwaliteit in de gaten te houden. Aangezien je bij het gebruiken van gereedschap ook moet letten op je eigen veiligheid, kan het beter zijn om iets meer geld uit te geven voor kwalitatief goed gereedschap. Daarmee kan je ongelukken voorkomen en kan je ook langer mee vooruit. Wees ook niet bang op bij het aankopen van gereedschap advies te vragen aan een winkelmedewerker. Deze weten meestal beter wat voor soort gereedschap geschikt is voor jou. Laat je bij het personeel gelijk uitvoerig informeren over de risico’s die je loopt bij het gebruiken van dat gereedschap. Onderga daarnaast nooit ingewikkelde klussen met bijvoorbeeld elektriciteit. Hiervoor kan je beter een professional inhuren die hiervoor is opgeleid.

Meetgereedschap

Voor het meten zijn onder ander nodig; een waterpas, een rolmaat en uiteraard een timmermanspotlood.