Het hebben van bedrijfsafval

0
299

 

Bedrijfsafval kan enorm veel ruimte innemen wanneer dit ergens opgeslagen moet worden in of rondom een bedrijfspand. Dit kan erg veel nadelen met zich meebrengen. Niet alleen nare geurtjes of ruimtetekort is een veelvoorkomend probleem maar ook ongedierte kan hierbij komen kijken. Daarom is het belangrijk dat het bedrijfsafval ophalen regelmatig gebeurt. Er is niet alleen normaal afval zoals PMD of organisch afval maar het kan ook zijn dat je als bedrijf zijnde meer specifiek afval hebt. Hierbij kun je denken aan kunststof, isolatiemateriaal, stenen of hout. Dit kun je niet gemakkelijk weggooien omdat dit anders wordt verwerkt. Ook chemisch-, ziekenhuis-, of landbouwafval is erg specifiek en dit wordt niet altijd op een normale manier verwerkt.

Het kantoorpand is te klein

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het kantoorpand te klein is om een grote container te plaatsen. Niet alleen is dit vervelend omdat het afval dan regelmatiger moet worden weggegooid maar ook voor werknemers is het vervelend om te moeten werken terwijl iemand anders erg dicht bij zit. Na de Corona periode is dit al helemaal veranderd, hiervoor maakte we ons nooit zo druk over de ruimte die we niet hadden. Maar nu hechten we veel meer waarde aan persoonlijke ruimte. Niet alleen wordt je rustiger in je hoofd wanneer je meer ruimte hebt maar je zult ook zien dat er meer concentratie vrij komt. Wanneer je je werknemers meer ruimte en betere ruimte geeft, zul je zien dat de productiviteit aanzienlijk verbeterd wordt. Mensen zullen zich bijvoorbeeld meer thuis voelen wanneer er groene planten in een kantoorpand staan, maar ook gezamenlijke lunches kunnen al voor een beter gevoel zorgen.

Is productiviteit belangrijk?

Productiviteit is een super grote norm geworden in onze samenleving. We moeten allemaal maar veertig of soms wel zestig uur per week werken om respect te krijgen van anderen. Toch is het zeker niet zo vanzelfsprekend voor de mens om zoveel te moeten werken. De mensen die weinig werken worden bijna verafschuwd door onze samenleving. Als je erover na gaat denken heeft de komst van internet hier een hoop mee te maken. Misschien is het wel de concurrentie die zich heeft gevormd hierdoor aangezien alles nu op te zoeken is via internet. Vroeger was dit niet zo, en was je een stuk unieker als je beschikte over een bepaalde vaardigheid. Tegenwoordig hebben wel tientallen of dan wel niet duizenden mensen diezelfde vaardigheden onder de knie met er nog een paar extra bij.