Houten of juist kunststof pallets kopen?

0
30
kunststof pallets

Steeds meer bedrijven houden zich op dagelijkse basis bezig om duurzamer te werk te gaan. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar manieren om efficiënter te werken. Ook zijn duurzame materialen erg belangrijk. Combineer dat met de juiste kennis en je hebt het ideale recept om als bedrijf duurzamer te werken. Stel, je werkt in de logistieke sector. Dan zijn er diverse hulpmiddelen die je kunt aanschaffen. Veel bedrijven binnen deze branche kunnen bijvoorbeeld niet zonder pallets. Tegenwoordig zijn er echter ook verschillende pallets verkrijgbaar. Dus welke moet je als bedrijf dan kiezen als je duurzaam wilt werken? Moet je dan juist houten of kunststof pallets kopen?

Houten pallets in de logistiek

Doorgaans zijn houten pallets de meest geliefde variant binnen de logistieke branche. De reden hiervoor is vrij simpel. De houten pallets zijn over het algemeen de goedkoopste optie. Deze pallets kun je namelijk vrij makkelijk repareren als ze stuk zijn en veel andere bedrijven gebruiken dezelfde pallets. Hierom worden houten pallets ook wel geprefereerd in een open palletsysteem. Dat is een systeem waarbij de verzender de pallets niet meer terug krijgt. Houten pallets zijn dus simpelweg de makkelijke optie. Bovendien zijn houten pallets goed te recyclen, alleen zijn ze niet heel erg duurzaam. Op de lange termijn kunnen kunststof pallets jouw bedrijf juist kosten besparen. 

Alles over kunststof pallets

Ten eerste is kunststof als materiaal duurzamer dan hout. Daar komt nog eens bij dat kunststof pallets geen splinters of dergelijke krijgen. Er zijn echter nog een aantal interessante aspecten waardoor kunststof pallets jouw bedrijf juist kosten kunnen besparen. Houten pallets zijn net zo sterk als hun kunststof tegenhanger. Het verschil zit eerder in het gewicht. Kunststof pallets zijn over het algemeen lichter. Hierdoor kun je met dit type pallets weer meer laden. Dat houdt in dat je meer goederen kunt vervoeren voor dezelfde kosten! Dat resulteert weer in een lagere CO2-uitstoot. Kortom, een win-win situatie. Daar komt de langere levensduur en stevigheid nog eens bovenop.

Houten of juist kunststof pallets kopen?

Nu jij wat meer weet over de verschillende materialen waar pallets van gemaakt worden, kun je antwoord geven op de vraag. Ga je voor houten of juist kunststof pallets? Bij het maken van deze keuze is het vooral belangrijk om te kijken waar jouw bedrijf meer aan heeft. Niet voor ieder bedrijf is kunststof pallets een goede investering. Wanneer je werkt met medicijnen of voedsel, dan zijn deze pallets gemaakt van kunststof juist ontzettend belangrijk vanwege hygiënische eisen.