Rijk worden als vastgoedeigenaar

0
33

Passief inkomen met vastgoed

Het is natuurlijk een droom van ons allemaal, of in ieder geval velen, rijk worden. Velen van ons willen graag veel geld verdienen met werk waar we plezier in hebben. Sommigen willen zelfs helemaal niet meer werken. Er zijn tegenwoordig steeds meer cursussen die ons beloven dat we ‘passief’ geld kunnen verdienen. Vele van deze cursussen zijn totale onzin. Er zijn desondanks wel degelijk manieren om passief inkomen te creëren. De waarheid is wel dat als je dit wilt bereiken je voor lange tijd hard zult moeten werken. Daarnaast zul je ook flink moeten investeren. In dit artikel bespreken we een van de meest bewezen manieren om passief inkomen te creëren. Namelijk vastgoedeigenaar zijn.

Grote investering?

Wanneer je investeert in het kopen van appartementen, huizen of bedrijfsruimtes kun je geld verdienen door deze uit te verhuren. Als de verhuur eenmaal geregeld is dan zal het geld maandelijks binnen komen zonder dat je er nog werk in hoeft te steken. Op deze manier creëer je het begeerde passieve inkomen. Maar voordat het zover is zul je natuurlijk wel eerst gigantisch moeten investeren met je tijd en geld. Daarnaast is investeren in vastgoed natuurlijk ook niet zonder risico’s. Zoals we in 2008 hebben gezien kan de markt volledig instorten en het resultaat was dat miljoenen mensen veel geld verloren. Wanneer je begint met investeren is het daarom belangrijk dat je al kapitaal hebt zodat je niet al je geld erin stopt. Dit kan namelijk ertoe leidden dat je in financiële problemen komt.

Vastgoed beheer

Toch is het ook waar dat veel mensen denken dat investeren in vastgoed onmogelijk is als je niet al over een groot kapitaal bezit. Dit is niet persé waar. Je kunt zelfs met een al kleiner kapitaal wel degelijk investeren in vastgoed. Je kunt namelijk een klein bedrag inleggen en de rest lenen bij de bank. Zolang de betalingen aan de bank lager zijn dan de inkomsten vanuit de verhuur dan zul je nog altijd winst maken. En als de waarde van het huis stijgt kun je nog altijd het huis of appartement verkopen na een aantal jaar met winst.

Maar is vastgoedeigenaar zijn wel degelijk passief inkomen? Nadat je vastgoed verhuurd wordt zul je nog altijd werk moeten doen in de omgang met je huurders. En hoe meer huurders je hebt hoe meer werk erbij komt kijken. Daarom kan het verstandig zijn om een Vereniging van Eigenaren op te richten met de andere vastgoedeigenaren die bijvoorbeeld appartementen bezitten in hetzelfde pand. Daarna kun je het beheer van het pand uitbesteden aan een VvE beheerder. Ikzelf doe dit met een VvE Amsterdam.