Make-up voor iedereen

0
321

Een goede make-up routine is niet verkeerd. Maar het is stiekem zo nog best wel lastig om een routine te vinden die helemaal bij jou past, zeker als je nog niet perse veel weet over make-up. Hoe vind je nu jouw ideale lippenstift, en wat is er nodig voor de perfecte winged eyeliner? Lees het hier, samen met nog veel meer tips!

Ondertonen, etc.

De eerste tip, voordat je überhaupt je nieuwe make-upcollectie gaat samenstellen, is erachter komen wat jouw kleuren zijn. Heb je een warme ondertoon in je huid, of een koele ondertoon, of maakt het voor jou wat minder uit? Soms kan je dit zien aan de aders bij je pols; als ze wat groenig zijn, heb je vaak een warme ondertoon. Als ze wat blauwer of paarser zijn, is je ondertoon waarschijnlijk koeler. Ondertonen zijn handig om erachter te komen welke kleuren het beste staan bij jouw huid. Koele ondertonen staan bijvoorbeeld prachtig bij zilver en andere koele kleuren. De warme ondertonen, vanzelfsprekend, staan beter bij warme kleuren. Uiteraard kan je alsnog alle kleuren dragen die je wilt, maar voor die perfecte rode lipstick is het wellicht handig om te weten of je wat meer naar de donkere, paarse kant gaat of richting het felle, oranje.

Experimenteer away!

Nog een goede tip is om veel te proberen. Hoe meer je uitprobeert, wellicht met make-up van anderen of met dingen die je al in huis hebt, hoe dichter je bij je eigen stijl komt. Make-up is een kunstvorm en een vorm van zelfexpressie. Je kan je make-up het beste zien als een accessoire; je gebruikt het om uit te drukken wie je bent en welke energie je wilt uitdragen, en het kan dag-op-dag veranderen. Bij de ene stemming, outfit en look past een heftige oogschaduw met een simpele lip, en bij de ander is het andersom. Soms is alles heftig en soms is alles natuurlijk. Het belangrijkste bij make-up is en blijft: maak lol! Make-up is in de eerste plaats iets om het leuk mee te hebben, en om te kijken wat verschillende stijlen doen met je uitstraling en zelfvertrouwen.

Dus, wie je ook bent, any gender, experimenteer heerlijk met make-up. Het is iets voor iedereen die wilt, jong en oud, en zo zou het ook moeten zijn. Of het nu volledige warpaint is of een simpele wing, make-up is iets om te vieren en om mee te blijven oefenen en experimenteren. Dus, vind jouw kleur en stijl, en ga los!