Parmigiano Reggiano

0
701

Ben jij net zoals de italianen gek op kaas? Dan ben jij wellicht ook een persoon die altijd een pakje kaas in de koelkast heeft. Vroeger kon je naar de kaasboer op het vrijdagmarkt om een stukje kaas te kopen. Echter hoeft dat nu niet meer. Je kunt vrij snel en makkelijk kaas bestellen vanuit huis! Hoe ideaal klinkt dat? 

Parmezaans

Ben jij dol op italiaanse kaas? Dan is het tijd om Parmezaanse kaas kopen. Deze is een van de meest verkochte en meest gegeten kaassoort uit Italië. Sinds de 13e eeuw wordt deze bereid met hetzelfde overheerlijke recept. Bij vele kaassoorten wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten stremsels en toevoegingen. Echter is dit niet het geval bij de parmezaanse kaas. Deze wordt in zijn geheel gemaakt van koeienmelk. Nadat de melk gekookt wordt ontstaat er een wrongel. Deze wrongel wordt 20 dagen lang in pekelwater gelegd. Hierna wordt deze 12, 24 of 32 maanden lang gerijpt. Hierna worden ze in de drooghuizen van Italië gedroogd, gedraaid en geborsteld. Hierdoor is deze dan ook hard van aard. Nadat deze de zegel ‘Parmigiano Reggiano’ krijgt, kunnen we echt zeggen dat we te maken hebben met de echte Parmezaanse kaas. Je hoeft niet helemaal naar Italië te gaan voor deze verrukkelijke kaas. Je kunt Parmezaans kaas bestellen vanuit huis. Maak je geen zorgen om de kwaliteit! Deze worden namelijk helemaal vanuit Italië geëxporteerd naar jou. 

 

Steun de italiaanse boeren!

In 2012 heeft Italië een zware aardbevingen meegemaakt. Deze vonden 20 en 29 mei plaats. De kracht van deze aardbevingen waren gemiddeld 6,0. Totaal zijn er 24 slachtoffers gevallen. Ook zijn vele huizen, gebouwen en wegen vernietigd. Hierdoor hebben vele mensen hun huis, pand, kantoor en of ruimte kwijt geraakt. Ook de kaasboeren hebben veel nadelige gevolgen moeten ervaren. Zo zijn de drooghuizen vernietigd, tonnen met melk zijn weggedreven en zijn de ruimtes van werkenden ofwel kaasboeren platgelegd. Hierdoor hebben veel boeren hun werk ofwel baan kwijtgeraakt. Dit is natuurlijk erg vervelend. Echter hebben de kaasboeren het weer opgepakt, zodat jij weer bijvoorbeeld parmezaanse kaas kunt kopen. Echter vragen zij nog om hulp. Je kunt gemakkelijk door middel van het kopen ofwel kaas bestellen de lokale en traditionele kaasboeren ondersteunen. Dit zijn de kleinschalige kaasboeren die daadwerkelijk strijden om de oude orde weer terug te krijgen. Door middel van het bestellen van deze kaas profiteer jij van de heerlijke kaas en profiteert de boer van de financiële steun.  

 

Heerlijke Parmezaanse maaltijd 

Heb jij besloten om Parmezaanse kaas te kopen? Dan is je volgende stap een gerecht voorbereiden met deze kaas. Een van de meest gegeten gerechten van Italië is de pasta pesto. Maak jouw pasta penne met pesto, pijnboompitten en parmezaans kaas en geniet van de smaken uit Italië.