Rondreis Japan: dromen van verre oorden

0
33
rondreis Japan

Japan. Als er één land is dat me enorm boeit dan is het wel Japan. Ik zou dolgraag een rondreis Japan willen maken. Dit land fascineert me enorm. De cultuur is zo anders daar, de bevolking zo anders opgegroeid dan wij hier in Nederland. En dan heb ik het nog niet eens over het eten. Ik kan echt niet wachten om daar bij kraampjes, maar ook in restaurants het eten te proeven. En ik wil veel vrouwen spreken van mijn leeftijd. Hoe is het om vrouw te zijn in Japan? Het lijkt me allemaal zo anders. Hoe ik dat allemaal in één rondreis Japan ga proppen weet ik nog niet. Het land is enorm groot en ik wil zoveel zien en doen. Voor mijn eerste reis laat ik me maar een beetje leiden door de bekende high lights. Ik weet zeker dat ik nog een tweede rondreis Japan ga doen, maar die eerste keer moet ik maar misschien de gewone toerist uithangen. Want tot nu toe weet ik niets meer dan een gemiddeld schoolkind.

Rondreis Japan: oorsprong van de zon

Japan betekent letterlijk oorsprong van de zon. Het is een eilandstaat en het bestaat uit meer dan zesduizend eilanden. Er wonen 126 miljoen inwoners in Japan waarvan zo’n 8,7 miljoen in Tokio. Ik kan me zo’n groet stad niet eens voorstellen. Dit zijn allemaal feiten die je op school leert, maar hoe zal het zijn om in het echt in zo’n miljoenenstad rond te lopen? Ik kan me er niets bij voorstellen. Op diezelfde school heb ik natuurlijk ook iets geleerd over de bloeiende cultuur van Japan en over alle bezienswaardigheden die er te zien zijn. Te veel om op te noemen. Maar ik wil ook genieten van al het natuurschoon dat dit land te bieden heeft. Ook dat lijkt me zo mooi en zo anders dan bij ons.

Heerlijk eten

Ik ben een enthousiast Masterchef kijker en via die show heb ik ook kennis gemaakt met de Japanse keuken. Als ik heel eerlijk ben verheug ik me daar nog het meest op. Het proeven van al het bijzondere voedsel, van ingrediënten die we hier niet kennen of gebruiken. Maar ook de gebruiken rond eten, de marktkraampjes en alle andere zaken die met voedsel samenhangen zoals de bereiding. Kortom: ik kan niet wachten om op mijn eerste rondreis Japan te gaan. Dit land spreekt tot de verbeelding. Nog even en het is geen verre droom meer. Dan ben ik er!