Tips voor goedkoper printen

0
32

Inkt duurder dan printen

Een van de problemen met het kopen van de printer is niet dat een printer zelf duur is. Het is namelijk niet dat de bedrijven die printers maken het geld verdienen met de printers zelf. In plaats daarvan verdienen deze bedrijven hun geld met wat komt na het kopen van de printer, namelijk de cartridge die regelmatig vervangen moet worden. De inkt voor printers is extreem duur. Daarnaast is het ook nog eens zo dat veel cartridges aangeven dat ze leeg zijn terwijl er in werkelijkheid nog meer dan genoeg inkt aanwezig is. Om deze redenen bespreek ik in dit artikel manieren om goedkoper te printen door minder inkt te gebruiken.

Hervullen

Een van de belangrijkste manieren om geld te besparen wanneer het om printen gaat is een goede kwaliteit printer te kiezen. Het kiezen van een duurdere printer kan tegendraads lijken als het gaat om het besparen van geld maar zoals ik al eerder aangaf zal dit je in de toekomst veel geld besparen. Hoe meer de originele printer kost hoe goedkoper de inkt over het algemeen is. Een andere manier om geld te besparen is om printer inkt bij te vullen in plaats van elke keer nieuwe cartridges te kopen. Zoals ik al aangaf is printer inkt een dure business. De business levert zoveel geld op dat er centers zijn waar je je cartridges kunt bijvullen met printer inkt.

Oude cartridges verkopen

Omdat printer inkt zo veel geld oplevert zullen veel printer fabrikanten claimen dat hun cartridges niet te opnieuw te vullen zijn of dat je specifieke hun cartridges nodig hebt voor je printer. Dit is een leugen. Ga daarom altijd eerst testen bij je een center of het mogelijk is om je cartridges opnieuw te vullen. Als dit niet mogelijk is kun je een deel van je geld terugkrijgen door je oude cartridges te verkopen.

Natuurlijk is een andere effectieve manier om minder geld uit te geven aan printen simpelweg om minder te printen. Steeds meer studiemateriaal is tegenwoordig ook digitaal beschikbaar. Je kunt ook bij de universiteit gaan printen waar printen over het algemeen ook goedkoper is. Print dan ook altijd in grijs in plaats van kleur. Kleureninkt is ook veel duurder dan zwarte inkt. Print ook altijd op beide kanten van een papier. Dit scheelt ook ruimte en papier waar de bomen in de bossen weer blij mee zijn.

Printen kan verrassend veel kosten maar met deze tips is het hopelijk mogelijk om de kosten zoveel mogelijk te drukken.