Zo ga je preventief tegen schade

0
34
brandweer

Je kan heel veel doen om je huis goed te beschermen tegen van alles en nog wat. Niemand vindt het leuk als er iets met je huis of je eigendommen gebeurt. Toch zijn er een hoop mensen die niet kijken wat ze preventief kunnen doen tegen dingen als een inbraak, waterschade of zelfs brand. Het is erg belangrijk om te weten wat je kunt doen om het te voorkomen óf er naderhand beter uit te komen. In deze blog geven we dan ook de aandacht aan dit soort gebeurtenissen. Wil jij weten hoe je vervelende schade in en rondom je huis kunt voorkomen of oplossen? Lees dan deze blog!

Waterschade

Het is ontzettend vervelend om hiermee te moeten dealen. Je kunt het vaak namelijk niet echt preventief tegengaan. In dit geval hebben wij dan ook geen tips om het te voorkomen. Het hebben van een inboedelverzekering is bij waterschade wel erg fijn.  Mocht het gebeuren, kun je in ieder geval snel aan nieuwe spullen komen. Je bent dan dus niet ineens alles kwijt voor een tijdje en kunt snel weer verder. Regel dus altijd een inboedelverzekering voor je huis en laat het de verzekering weten als je last hebt van waterschade.

Inbraak

Tegen inbraak kun je preventief een hoop dingen doen. Je deur altijd goed op slot doen is daar een van. Als je ’s avonds van huis bent is het slim om de indruk te wekken dat er iemand aanwezig is. Dit kun je doen door de lichten en of de televisie aan te laten. Een beveiligingssysteem is super handig. Waar mensen vroeger alleen een alarm hadden zie je nu ook vaak mistmachines. Dit is geweldig wanneer een inbreker al binnen is, want door de mistmachines valt het zicht weg. Iets meenemen wordt dan wel heel moeilijk. Als je alarm is afgegaan en de hulpdiensten arriveren is de kans tevens ook groter dat de dader zich nog in of bij het huis bevindt.

Brand in huis

Een erg gevaarlijke gebeurtenis is een huis dat in brand staat. Let altijd op elektrische apparaten en waar ze staan. Door ze goed op te bergen, maak je het al een stuk veiliger. Brand geen kaarsen als je er niet met je neus bovenop zit, want anders kan er onverhoopt iets in de fik vliegen. Het fornuis uitdoen en na twee minuten checken of je dat wel hebt gedaan helpt ook. Zorg dat je brand alarm op de goede plek zit én schaf een brandblusser aan. Als er dan brand ontstaat kun je dit direct blussen!