Tips voor interactieve televisie

0
357

Met interactieve televisie via je provider hoef je niet meer te zappen. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer jij een film tv serie of tv programma wilt kijken.

Interactieve tv bestaat uit twee onderdelen, het huren van films en tv series via de videotheek van je provider, en het terug kijken van gemiste tv programma’s van de populairste Nederlandse zenders.

Aanbod films en series

Het aanbod van films en tv series verschilt per provider. Maar allemaal bieden ze in ieder geval twee soorten films aan. Films die net uit de bioscoop zijn gekomen en wat oudere films die minstens twee jaar oud zijn.

Je kunt kiezen uit duizenden films en series, maar als je op zoek bent naar een speciale film, is de kans klein dat je die ook vindt. Een film in HD huren kost gemiddeld zo’n vijf euro en je kunt hem daarvoor 48 uur bekijken. De kosten komen automatisch op je maandelijkse factuur.

Terugkijken van tv programma’s

Gemiste tv programma’s kun je afhankelijk van je abonnement tien dagen na uitzending terugkijken. De programma’s van de publieke omroep kun je gratis terugkijken, maar voor de programma’s van de commerciële omroepen moet je wal betalen. Meestal is dat ongeveer een euro per programma.

Verschillende providers

Om interactieve tv te kunnen gebruiken heb je een abonnement nodig bij een provider. De grootste providers, UPC, ZIGGO & KPN bieden allemaal interactieve televisie.

Maar ook kleinere providers zoals Delta, Tele2 en glasvezelaanbieder hebben interactieve televisie. Uitzonderingen zijn Kanaal Digitaal en KPN Digitenne, die hebben het niet. Bij de meeste providers zit interactieve tv in het basispakket.

Decoder kopen

Ook heb je een decoder nodig die geschikt is voor interactieve televisie. Bij de meeste providers krijg je die in bruikleen. Maar bij onder andere Ziggo moet je die zelf aanschaffen. Let er dus bij de aanschaf op dat de decoder ook echt geschikt is voor interactieve televisie.

Bij Ziggo kun je trouwens ook gebruik maken van een c plus module die geschikt is voor interactieve televisie. Dit werkt precies hetzelfde als met de decoder, je krijgt het zelfde menu te zien, maar je moet er dan wel op letten dat c plus module en de tv hiervoor geschikt zijn.

Urenlang kijkplezier

Gewoon de tv aanzetten en zappen maar. Het is al lang niet meer de enige manier om tv te kijken. Tegenwoordig kijk je wat je wilt wanneer je wilt dat kan op verschillende manieren, via interactieve tv van je provider. En met moderne TV liften kun je nog meer kijkgemak in jouw woonkamer brengen. Wij wensen je veel kijkplezier!