Home Fashion Staat het goed? Voel je goed!

Gerelateerde blogs

Staat het goed? Voel je goed!

Van alle mensen waar we mee te maken krijgen in ons leven, moeten we het het langst met onszelf doen. Het is dus belangrijk dat je je goed voelt in je vel. Dat geldt voor zowel je mentale staat van zijn als de fysieke. In deze blog vertel ik je er wat meer over en hoe je hier nog aan kan werken. Onthoud dat iedereen anders is en dus ook andere behoeftes heeft. Sommige tips werken dus beter voor de één dan voor de ander. Lees je mee?

Gezonde geest in een gezond lijf

‘Een gezonde geest in een gezond lijf’ is zo’n zin die we allemaal wel een keer gehoord hebben. Maar wat betekent het nu? Het is heel simpel. Je kan nog zo gezond leven, als je hoofd niet meewerkt en je aan een negatieve denkwijze niets doet, kan je je alsnog ongelukkig voelen. En andersom geldt hetzelfde. Als je veel tijd steekt in het doorbreken van negatieve denkwijzen etc. maar je onderhoud je lichaam niet goed dan zal je je ondanks al die moeite toch moe voelen en over het algemeen dus ongezonder. Dat wil niemand. En in die verzorging moet je dus balans brengen.

Beweging is goed voor elk

Voeding is ook niet alles als het gaat om je fysieke gezondheid. Ook beweging hoort erbij. Een trainer heeft mij ooit verteld dat als men sporten niet leuk vindt, de oefeningen gewoon niet bij ze passen. Maar daarnaast is het ook vaak een kwestie van doorzetten. Je denkwijze heeft er ook veel mee te maken. Zo kan het ervoor zorgen dat je bij voorbaat al geen zin hebt in sporten bijvoorbeeld. En dat terwijl de meeste mensen zich altijd heel voldaan voelen na een trainingssessie. Of dat nu 2 uur duurde of een wandelingetje van een halfuur betreft.

Het oog wil ook wat

Ben jij nou echt niet blij met aspecten van jezelf, dan kan dat natuurlijk. Over sommige dingen groeien we heen en andere dingen zien we gewoon echt graag anders. Bijvoorbeeld als het gaat om de dingen die veranderen naar mate we ouder worden. Gelukkig zijn er voor een hoop dingen simpele oplossingen. Bijvoorbeeld voor kaalheid. Met een haartransplantatie Turkije is dat probleem zo verleden tijd. Je maakt een afspraak en een arts loopt het proces met je door. Simpeler kan het bijna niet. Zo voel jij je wellicht daarna toch beter en zelfverzekerder. Dat weegt ook mee in je levensgenot.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën