Home Life Toerisme aan de Nederlandse kust

Gerelateerde blogs

Toerisme aan de Nederlandse kust

Het toerisme in Nederland floreert. Steeds meer mensen brengen een bezoek aan ons mooie land. Steden als Rotterdam en Amsterdam zijn populair maar de kuststreek wint ook steeds meer aan populariteit. Met name veel Duitse toeristen brengen jaarlijks een bezoek aan de kust. Zeeland is van oudsher een geliefde streek om vakantie te vieren. Plaatsen als Renesse en Haamstede worden jaarlijks overspoeld met toeristen. De Waddeneilanden en dan met name Texel zijn ook een echte toeristentrekker. Alle voorzieningen zijn daar aanwezig om van een heerlijk verblijf te genieten. Noord en Zuid-Holland beschikken ook over een aantal parels langs de kust. Scheveningen, Noordwijk, Bloemendaal, Zandvoort en Bergen aan Zee zijn zomaar wat voorbeelden van plaatsen om te genieten. Volop mooie bestemmingen om er even heerlijk tussenuit te gaan.

Scheveningen

Een van de populairste bestemmingen aan de kust is Scheveningen. Scheveningen is al jaren de publiekstrekker bij uitstek. Een dagje weg, een avondje uit, of een langer verblijf alles is mogelijk in Scheveningen. De eerste grote blikvanger dateert uit 1884, het Kurhaus. Nog steeds is dit hotel een van de blikvangers in de badplaats. De volledig gerenoveerde pier trekt ook steeds meer bezoekers. Het reuzenrad aan het einde van de pier laat je genieten van een mooi uitzicht over de boulevard en het strand. De boulevard met zijn vele restaurants, winkeltjes en bars moet je zeker een keer bezocht hebben. Scheveningen beschikt in de nabijheid van de kust over vele overnachtingsmogelijkheden. Als je op Scheveningen hotel klikt dan zit er vast iets voor je bij. Andere trekpleisters in de omgeving zijn, Madurodam, het Binnenhof en iets verder weg, gedurende het seizoen, de Keukenhof. Maar op een mooie zomerdag is het brede zandstrand wat direct aan de boulevard grenst de beste bestemming. Op het strand zijn gedurende de zomermaanden talloze strandtenten geopend waar je heerlijk kunt lunchen of dineren.

Toekomstverwachtingen toerisme

Het toerisme in Nederland neemt tot 2030 explosief toe. Mogelijk groeit het aantal buitenlandse bezoekers van de huidige 19 miljoen naar 29 miljoen. Het aantal binnenlandse toeristen stijgt naar verwachting van 24 miljoen tot bijna 31 miljoen in 2030. Dat zijn natuurlijke mooie verwachtingen voor de toeristensector maar het vraagt ook om voorzorgsmaatregelen. Van de genoemde groei zal een groot percentage aan de kust neerstrijken. Zowel de bereikbaarheid als ook het aantal accommodaties zal goed bekeken moeten worden. Maar het is een luxeprobleem, er zijn weinig sectoren die dit soort verwachtingen voor de toekomst hebben.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën