Home Life Start een verzameling!

Gerelateerde blogs

Start een verzameling!

Op zoek naar een nieuwe hobby? Ieder heeft wel een verzameldrang in zich om aan te wakkeren! Wanneer je start met een verzameling, zal je gauw merken hoe verslavend het is. En bonus: je maakt het vrienden een stuk makkelijker een cadeau voor je te scoren!

Maar wat moet je nu verzamelen? Dat is heel persoonlijk. Het kan van alles zijn. Je kan het koppelen aan ervaringen, zoals stenen vinden op stranden waar je bent geweest. Maar het kunnen ook dingen zijn die je in een winkel koopt.

In deze blog schrijf ik over leuke verzamelingen waar je inspiratie uit kunt halen voor je eigen nieuwe verzameling.

1. Vintage fashion

Het modelandschap vandaag is gebaseerd op fast fashion. Maar daarin zijn enkele artikelen die ‘eeuwig goed’ blijken te zijn. Vintage designer kledingstukken zijn perfecte pareltjes, en nog praktisch ook! Verzamelingen kunnen bestaan uit handtassen, zonnebrillen, sierraad, of misschien wel opvallende shirtjes met een gekke print of oude logo’s!

2. Vintage advertenties

Het klinkt misschien gek, maar er is een enorme markt voor oude reclames. De vraag naar bepaalde merken zal altijd blijven, grote merken zoals Coca Cola of Campbell’s Soup. Deze artikelen zijn dus ook een waardevolle investering, die geen waarde verliest.

3. Retro video games

Voor oneindig speelplezier! Voor veel mensen weerspiegelen retro spelletjes een drang naar een simpelere tijd. Vroeger waren de spellen leuker. Niet verbazingwekkend dat kinderen die ouder worden en eindelijk vermogend genoeg worden om spelletjes te kopen, spellen uit hun jeugd kopen waar ze toen nooit geld voor hadden.

4. Comic books

Een populair artikel om te verzamelen zijn stripboeken , comic books of Japanse manga. Sinds de films van Marvel en de herinteresse in Japanse anime neemt dit toe in populariteit. Kijk alleen al naar de vele strip conventies die worden georganiseerd. Sommige boekjes kun je voor enorme bedragen verkopen. Het is moeilijk om te voorspellen welke edities zeldzaam en waardevol zullen worden, maar deel van het plezier is het lezen van het boek.

5. Oude munten

Ook munten zijn klassieke verzamel objecten. Veel oude munten zijn gemaakt van dure materialen zoals goud en zilver, wat ze financieel stabiel maakt en daarmee blijvend waardevol. Je kunt een wijde variatie aan munten verzamelen. Van datum tot historische relevantie. Het maakt niet uit wat voor munt je verzameld, zorg dat je ze veilig opbergt.

6. LP’s of CD’s

Muziek is van alle tijden. En er is van alle tijden muziek. Een echte muziekliefhebber zal niet alleen vertrouwen op het digitale aanbod, maar gaat voor een verzameling aan analoge lp’s of cd’s. Populaire en vreemde albums trekken de aandacht van fans. Om maar een voorbeeld te noemen: een kopie van David Bowie’s Diamond Dogs is voor meer dan drieduizend dollar verkocht op Ebay!

7. Speelgoed en actiefiguren

Nostalgie is een drijfveer voor deze verzameling: van Polly Pocket, tot Barbie en schleich. Mijn neefje begon in zijn jeugd met een sleich boerderij, maar heeft inmiddels alle figuurtjes bij elkaar gespaard. Als een bepaald speelgoed een plaats heeft in je hard, is er een grote kans dat je het ook online kunt vinden.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën