Veel gestelde vragen over een persoonlijke lening

0
655

Misschien wil je eindelijk eens die keuken aanpakken en volledig je eigen smaak maken, is het wel weer de tijd voor een mooie nieuwe auto of zoek je een manier om de bestaande leningen met een aardig hoge rente samen te voegen. Wat de omstandigheden ook mogen zijn je hebt geld nodig en geen tijd om te sparen. Hoe je het wend of keert gelukkig kan je makkelijk een lening aanvragen. Dat is vaak net iets verstandiger dan rood staan op je betaalrekening of het verhogen van je hypotheek. 

Hoe werkt nou eigenlijk een persoonlijke lening en hoe sluit je deze af? 

Waarvoor gebruik je een persoonlijke lening?

De grootste redenen waarvoor een persoonlijke lening wordt gebruik zijn: het kopen van een nieuwe auto, het verbouwen van de keuken, de aankoop van een vakantiehuis, een verbouwing of aanbouw, medische kosten of andere soorten grote aankopen. 

De voornaamste reden waarom een persoonlijke lening wordt afgesloten in plaats van het verhogen van de hypotheek. De doorlooptijd van de lening staat namelijk vast. Zo betaal je niet meer aan een lening terwijl het onderliggend product waarvoor de lening bedoeld was niet meer in bezit is. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening kan je vaak ervoor kiezen om maandelijkse afbetalingen verminderen en mogelijk rente besparen op al bestaande leningen. 

Hoe kom je in aanmerking voor een persoonlijke lening?

 Net als bij andere leningen kom je in aanmerking voor een persoonlijke lening door een berekening te (laten) maken van de leencapaciteit op basis van verschillende factoren zoals je inkomen, vaste uitgaven en eventuele andere schulden. 

Hoeveel en hoelang kan je lenen?

Er zijn een aantal factoren waarvan je afhankelijk bent voor dat je een persoonlijke lening af kunt sluiten en geld lenen van de geldverstrekker. Een persoonlijke lening ligt tussen de €2500,- en €7500,- met termijnen tussen de 24 en 180 maanden. 

Over het algemeen kan een reguliere persoonlijke lening maximaal tot 10 jaar afgesloten worden. Alleen voor eigen woning eigenaren is het mogelijk om tot 180 maanden te lenen, zo kan er een restschuld opgevangen worden van de woning. Hoe langer het gaat duren om terug te betalen des te lager het maandelijks termijn dat moet worden betaald. Echter betekent een langere periode om te lenen ook een hogere totale kredietsom.