Verpak producten voor je klanten op de juiste manier 

0
32

Er zijn verschillende bedrijven die zoveel verschillende soorten producten verkopen. Gek genoeg kent elk product weer een andere manier van verpakken. Enerzijds omdat het op die ene manier het handigste is. Anderzijds omdat het voor de klant een stukje beleving is. Of misschien zelfs wel een beetje sentiment. Welke manieren kun je jouw producten verpakken? Lees het in dit blog. 

#1 Papieren zakjes

Papieren zakjes vind je vooral bij de groenteboer. Wel worden papieren zakken ook vaker gebruikt bij andere winkels. Het is namelijk beter voor het milieu. Deze zakken worden afgebroken door de natuur. Ze worden meestal gemaakt van oud papier. 

#2 Plastic zakjes

Plastic zakjes koop je gewoonlijk los bij de supermarkt. Dit zijn de grote en bekende handtassen voor je boodschappen. Plastic zakken zijn ook in kleinere formaten. De kleine klepzakjes worden meestal gebruikt voor fragiele producten zoals handgemaakte sieraden. 

#3 Kartonnen dozen 

De kartonnen dozen zijn waarschijnlijk het bekendste verpakkingsmateriaal. Je favoriete producten van de webwinkel worden bijna altijd geleverd op deze manier. Kartonnen dozen zijn voornamelijk voor boeken, elektrische apparatuur, cosmetica en parfum. Laatste zijn natuurlijk in kleiner formaat dan de wasmachine of televisie. 

#4 Gondeldoosjes 

Gondeldoosjes zijn de kleine en chique doosjes met openingen aan beide zijkanten. Ze zijn er in grotere en kleinere formaten. Laatste zijn eveneens geschikt voor sieraden. De grotere gondeldozen worden gebruikt voor kleding en lingerie. Het is altijd een cadeau om iets in deze verpakking te mogen ontvangen. 

#5 Houten dozen 

De houten doos is vaak voor de zwaardere voorwerpen. Bananen komen aan bij de winkel in houten dozen. Hetzelfde geldt voor aardappels. Flessen wijn komen vaak ook in een houten box. Voor een fles gaat het wel om een doos op maat. Zeker de duurdere flessen wijn worden in een exclusieve houten kist geleverd. 

#6 Ronde kokers 

Dit zijn hele gave verpakkingen. Hier zitten voornamelijk mooie posters en foto’s in. Ook als je een tekenaar of schilder bent is het fijn om een mooi project in een ronde koker op te bergen. Zo weet je zeker dat jouw kunstwerk mooi blijft. 

#7 Ouderwetse envelop 

De goedkoopste en meest gebruikte verpakking is een envelop. Het voordeel is dat het makkelijk door de brievenbus past. Met een kartonnen doos of een houten kist gaat dat natuurlijk niet. De envelop wordt gebruikt voor boeken en kleine artikelen.