Verschillen tussen de FUT- en FUE-haartransplantatie

0
18

Er zijn veel mensen die op een bepaald punt in hun leven te maken krijgen met ongewenst haarverlies. Het verliezen van je haar is over het algemeen geen leuke ervaring. Daarom zijn er een hoop mensen die ervoor kiezen om zich er tegen te laten behandelen. Met een haartransplantatie kun je voorkomen dat je helemaal kaal wordt. Ook kun je kale plekken laten opvullen om er zo beter uit te zien. Er zijn verschillende soorten haartransplantaties en het is belangrijk dat je goed weet wat de verschillen zijn. 

 

Verschillende haartransplantatie methodes

Je kunt een haartransplantatie op meer dan één manier doen. Door de jaren heen heeft de mens zich steeds verder verdiept in haartransplantaties en er zijn nu verschillende mogelijke methodes. Zo heb je onder andere een FUE haartransplantatie en een FUT haartransplantatie. Als je veel last hebt van haaruitval en je je hierdoor minder zelfverzekerd gaat voelen, is het verstandig om je te laten behandelen. 

 

Er zijn naast deze twee methodes ook nog andere methodes die je kunt gebruiken voor haartransplantatie. Je kunt hierbij onder andere denken aan de DHI-methode. Onderling zijn er verschillen in de duur van de operatie, de herstelperiode en de hoeveelheid behandelingen. Over het algemeen zijn de resultaten van deze behandelingen vergelijkbaar. De haarklinieken in onder andere Nederland en Turkije hebben een erg strenge wetgeving als het gaat om dit soort operaties. Er moet voldaan worde aan strenge eisen en er zijn vergunningen nodig om de operatie uit te mogen voeren. 

 

Wat is er anders aan de FUT-methode ten opzichte van de FUE-methode?

Ondanks dat er verschillen zijn in de haartransplantaties zullen beide methodes op hetzelfde eindresultaat uitkomen. Er zijn alleen een aantal verschillen gedurende de behandeling en in de benodigde nazorg. Het voornaamste verschil tussen deze twee methodes zit hem in de manier van hoe de haren uit het donorgebied worden verzameld. Bij de FUT-methode zal dit gebeuren door middel van het verwijderen van een reepje hoofdhuid aan de achterkant van je hoofd. Hiervan is een groot nadeel dat er door deze techniek een litteken zal achterblijven in het gebied waarvan de hoofdhuid wordt verwijderd. 

 

Bij de FUE methode worden de haarwortels er stuk voor stuk uit gehaald. Dit zal gebeuren door middel van het gebruiken van een klein hol boortje dat gemiddeld 0,6 tot 0,9 mm groot is. Je zult het met het blote oog dus nauwelijks kunnen zien. Met deze methode zal er geen zichtbaar litteken achterblijven op de plek van het donorgebied. Het vervolgtraject is bij deze twee methodes erg vergelijkbaar. Na een aantal weken zullen de haren uitvallen en uit de haarzakjes zullen later nieuwe haren teruggroeien. Na 3 tot 4 maanden zul je merken dat er groot verschil is met eerst en na een jaar is het optimale resultaat te zien.