Waar let ik op bij het kiezen van gordijnen?

0
404

Gordijnen. Misschien niet echt het eerste onderwerp waaraan je denkt als je een huis opnieuw moet inrichten. Toch zou je niet zonder kunnen in je slaap- of woonkamer. Mensen kijken naar binnen en je voelt je niet echt meer thuis in je eigen huis. Aan de andere kant word je in de zomer wel heel vroeg gewekt door het zonlicht als je niet de juiste gordijnen hebt. Conclusie: gordijnen zijn misschien wel belangrijker dan je denkt en daar heb je dus ook heel veel keuze in.

Witte rolgordijnen

Het meest opvallende en daarmee het onderwerp waar je mee kan beginnen, is de kleur van de rolgordijnen. Je kan het zo gek niet bedenken of de kleur bestaat voor rolgordijnen. Toch doe je er het meest verstandig aan om witte rolgordijnen te plaatsen in je woonkamer of slaapkamer. Wit valt eigenlijk met alle kleuren te combineren en valt ook niet heel erg op. Als je al rode rolgordijnen neemt dan is het veel lastiger om de rest van je interieur erop af te stemmen. Daarom kan je beter beginnen met witte rolgordijnen en de rest van je kamer bijvoorbeeld wel wat meer kleur geven.

De kleur staat vast. Nu zijn er nog meer aspecten waar je over na kan denken. Je kan een basis rolgordijn kopen en hopen dat deze aansluit op je raam. Dit is goedkoper dan een gordijn op maat maken alleen moet je dan wel zeker weten dat hij groot genoeg is voor je raam. Het is namelijk flink balen als je net een gordijn aangeschaft hebt en als nog lichtstralen naar binnen krijgt. Je kunt dus beter iets meer betalen en de rolgordijnen op maat laten maken dan gordijnen hebben die niet op je raam passen.

Verduisterende gordijnen

Uiteindelijk kun je ook kiezen voor verduisterende gordijnen op maat. Deze rolgordijnen brengen twee voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is dat het heel donker is in je kamer en dat verbetert je slaap. Daarom is het zeer verstandig om verduisterende gordijnen op te hangen in je slaapkamer. Een ander voordeel is dat verduisterende gordijnen warmte tegenhouden. Daardoor is het in de zomer lekker koud en donker in je kamer als de gordijnen dicht zijn.

Gordijnen zorgen voor goede nachtrust en kunnen het aangenaam maken in je kamer. Ze zijn toch een stuk belangrijker dan je dacht en je moet er goed over nadenken voordat je de verkeerde in je kamer hebt hangen.