Wat te doen bij schade aan je macbook?

0
410

Het kan ons allemaal wel eens overkomen. Je bent aan het werk, wilt even weglopen van je plek, stoot je laptop per ongeluk om en hebt vervolgens een grote barst zitten in je scherm. Je schrikt enorm en kan niet geloven dat het je zojuist is overkomen, maar is het toch iets wat erg veel voor komt. Een ander veelvoorkomend ongeluk is waterschade bij een macbook of andere laptop. Hier is er meestal een fles water gaan lekken in de tas, waarna het water in de macbook zelf is gelopen. Beide geven erg veel schade aan de laptop. Zo kan er zich zichtbare schade bevinden aan de laptop zoals een kapot scherm, maar kan er ook inwendige schade optreden,. Hier is vaak e batterij of een chup binnenin de macbook of laptop beschadigd. In dit blog zullen we vooral kijken naar een macbook. Hoe kun je nu een macbook reparatie snel en goed laten uitvoeren, zodat je snel weer aan het werk kunt gaan?

Hoe voorkom je schade aan je macbook?

We proberen er allemaal voor te zorgen dat we geen schade zullen leveren aan onze macbook, maar zit een ongeluk helaas in een klein hoekje. Met één onvoorzichtige stoot kun  je al erg veel schade brengen aan je macbook. Gelukkig zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je zelf kunt nemen om je macbook zoveel mogelijk intact te houden!

De eerste stap is de welbekende laptophoes. De laptophoes is gemaakt van een zachte schuimlaag die de macbook beschermt. Vooral met boeken in de boekentas zorgt een laptophoes er bijvoorbeeld voor dat de toetsen van je macbook niet in het scherm o.i.d. gedrukt kunnen worden in het scherm. Ook wanneer je laptop of tas valt, zal jouw macbook met een laptophoes nog extra beschermd zijn!

Waar er tegenwoordig veel beschermlaagjes te verkrijgen zijn die je gemakkelijk plakt op je telefoon, zijn deze plak glazen of stickers ook te verkrijgen voor een macbook of andere laptop. Bij een val zal het plaatje er echter niet voor zorgen dat het glas niet breekt, maar zul je de glasscherven wel bij elkaar houden. Hierdoor voorkom je dat er stukken glas loslaten, waardoor je nog meer schade zou kunnen krijgen!

Wat te doen bij schade?

Nu kan het natuurlijk alsnog voorkomen dat er zich schade bevindt aan je macbook. Zo kan er, zoals eerder vermeld in het blog, zowel zichtbare als inwendige schade bevinden. Wanneer je jouw laptop in Amsterdam langsbrengt voor een macbook reparatie Amsterdam, zal jouw macbook direct gecontroleerd worden op eventuele schade. De macbook wordt gecontroleerd op zowel zichtbare schade aan bijvoorbeeld het beeldscherm, als op inwendige schade in de batterij, chips en meer in de macbook!

Vervolgens gaat de reparateur bij een macbook reparatie Amsterdam direct voor je aan de slag met de reparatie, zodat de macbook binnen 24 uur gerepareerd is. De volgende dag kun je jouw macbook ophalen, waarna je weer aan de slag kunt met je macbook die even goed zal werken als voorheen!