Wat te doen met zakelijk energiecontract bij verhuizing?

0
417
zakelijke energie zzp

Wanneer er sprake is van een bedrijfsverhuizing is er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je zakelijke energie goed te regelen. Je moet een beslissing maken of je je huidige zakelijke energiecontract meeneemt of dat je een compleet nieuw energiecontract aanvraagt. Hierbij ligt het er natuurlijk aan wat voor soort bedrijf je hebt en wat de beste deal op het gebied van zakelijke energie daarbij is. Als zzp’er check je de zakelijke tarieven energie zzp om de juiste keuze te maken, terwijl je als ondernemer van een groot bedrijf de voorwaarden rondom grootzakelijke energie checkt. In dit artikel lees je meer over wat je moet doen met je zakelijke energiecontract bij een bedrijfsverhuizing.

Energiecontract mee laten verhuizen

Als eerst besluit je of je je huidige zakelijke energie mee laat verhuizen naar de nieuwe locatie van je bedrijf. Wat kan helpen bij het maken van de keuze is de einddatum van je contract. Loopt je contract nog een aantal maanden (of zelfs jaren) door dan is het niet verstandig om zomaar je energiecontract af te breken. Een zakelijke energieleverancier vindt een verhuizing namelijk geen goede reden om het contract vroegtijdig stop te zetten. Daarvoor kan de leverancier je een opzegboete geven, waarbij je een behoorlijk bedrag als boete moet betalen. Check dus altijd eerst aan welke datum je vast zit zodat je op basis daarvan kunt kiezen of je voor een nieuwe zakelijk energiecontract gaat of niet.

Stappenplan meeverhuizen energiecontract

In veel gevallen is het dus raadzaam om je energiecontract mee te laten verhuizen. Hiervoor geldt een stappenplan dat je kunt volgen om deze overstap zo gemakkelijk en snel mogelijk te laten verlopen. Geef in ieder geval tijdig door dat je van plan bent om te gaan verhuizen. Je zakelijke energieleverancier heeft namelijk altijd tijd nodig om de verhuizing in de administratie te verwerken. Houd hierbij een minimum van twee weken voor de verhuizing aan zodat de kans dat er iets mis kan gaan zo klein mogelijk is. Zorg er hierbij altijd voor dat je energieleverancier je actuele meterstanden ontvangt, mits je nog over een analoge energiemeter beschikt. Controleer ook altijd wat de aansluitcapaciteit van de nieuwe locatie is om onnodige kosten te voorkomen.

Aanvragen nieuwe zakelijk energiecontract

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je een volledig nieuw energiecontract voor je bedrijf wilt afsluiten. Het aanvragen van nieuwe zakelijke energie kan altijd, maar het beste is natuurlijk om dit pas te doen wanneer je je aan je opzegtermijn houdt. Er kleven veel voordelen aan het overstappen op een nieuw energiecontract. Voor nieuwe klanten hebben (zakelijke) energieaanbieders immers altijd een scherpe aanbiedingen klaarstaan. Welke zakelijke energieleverancier het beste bij jouw verbruik past, controleer je met gemak via een online energievergelijker. Via Energie-Zakelijk.nl weet je bijvoorbeeld al binnen enkele stappen wat de beste aanbieding voor jouw bedrijf is.