Home Blog Wintersport

Gerelateerde blogs

Wintersport

In februari en maart is het voor velen van ons weer tijd voor de jaarlijkse wintersportvakantie. Superleuk natuurlijk! Maar voor welk mooi skigebied ga je dit jaar? Dit zijn wat mooie wintersportgebieden. Op een prachtige nummer 1 moet een perfect skigebied staan. Dit jaar heeft Serfaus-Fiss-Ladis deze plek mogen innemen. Serfaus-Fiss-Ladis is een ideaal wintersportgebied voor zowel families als vrienden. Het is een groot, variërend skigebied met uitstekende accommodaties en faciliteiten. Serfaus-Fiss-Ladis heeft de beschikking over ruim 200 kilometer aan pistes. Op een mooie tweede plek staat Zillertal arena. De Zillertal Arena is een plek waar veel Nederlanders graag genieten van de Oostenrijkse gezelligheid. De 143 kilometer aan prachtige pistes, de sfeervolle skidorpen en de authentieke sfeer maakt dit één van de beste skigebieden van 2019. Er zijn veel kindvriendelijke pistes en ook gevorderde skiërs komen met gemak aan hun trekken. In combinatie met de gezelligheid is het een fijne bestemming om er de wintersportvakantie door te brengen.

Verschillende wintersporten

Skiën, snowboarden en langlaufen zijn de meest beoefende sporten tijdens de wintervakantie. Naast deze drie populaire sporten zijn er nog volop andere sportieve mogelijkheden om je vakantie tot een succes te maken. Ieder jaar in Januari wordt er op de Weissensee in Oostenrijk de “Alternatieve Elfstedentocht” georganiseerd. Rond de 3000 deelnemers (veelal Nederlanders) schaatsen daar de 200 kilometer in rondes op het meer. Dit jaar is alweer de dertigste editie van dit evenement. Ook is er op een aantal meren de mogelijkheid om te ijssurfen. Spectaculair en leuk om een keer te proberen. Rodelen en sleeën komt ook steeds meer onder de aandacht en is een leuke afwisseling tijdens je wintersportvakantie.

Het vervoer

Ga je met je vriendengroep op wintersportvakantie? Dan is het misschien een idee om met een busreis op wintersport te gaan. Afhankelijk van de bestemming ben je er dan misschien al wel in 1 dag. Je moet er wel even vroeg je bed voor uit maar voorderest hoef jij er niks meer voor te doen. Je kunt tijdens de reis lekker je ogen dicht doen en voor je het weet zit je midden in de sneeuw. Als je met familie op reis gaat is een auto ook geschikt. Kijk wel goed voor welke auto je gaat. Een Volvo S40 is natuurlijk wel een ander verhaal dan een stevige Jeep. Je wilt natuurlijk wel veilig kunnen aankomen bij je vakantiebestemming. Winterbanden zijn ook altijd heel erg aan te raden als je ervoor kiest om met de auto op wintersportvakantie te gaan.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën