Dat we deze mooie dagen niet aan ons voorbij moeten laten gaan, dat snappen we allemaal natuurlijk. En het leven moet altijd gevierd worden, dus waarom niet met een feestje? Lekker toepasselijk toch ook. En omdat het in de avonden nog heerlijk is, waarom dan geen feestje buiten? Dat maakt het zomerse gevoel helemaal goed natuurlijk. Maar dan moet je wel een paar dingen regelen natuurlijk zodat jij buiten het feestje kan geven.

Verlichting zodat je niet in het donker staat.

Kijk, in een volle spotlight hoef je ook niet te staan. Maar in het pikken donker natuurlijk ook niet. Met een beetje sfeer verlichting kom je al ver. Maar wil je helemaal groots uitpakken? Ga dan licht huren en zorg dat je niet te veel verlichting hebt. Want je wilt natuurlijk niet dat alle insecten erop afkomen, maar je wilt wel gezellig wat licht hebben. Dat maakt het wel zo gezellig natuurlijk.

Plastic bekers zijn makkelijkere dan glazen.

We weten allemaal wanneer er een beetje alcohol in het spel is, dat er altijd wel wat sneuvelt. Maar jij kan de glazen al wel beschermen. Wanneer je plastic bekers aanschaft, dan kan je jouw glazen in de kast laten staan. Want wanneer een plastic beker valt, is dat minder erg en hij klapt niet kapot. En wanneer iemand even niet meer weet welke beker nou van hem is, dan kan je gewoon een nieuwe pakken. Dat is dan ook helemaal niet erg.

Genoeg versnaperingen en drank natuurlijk.

Wat je absoluut niet mag vergeten, zijn natuurlijk wat lekkere snacks en genoeg drinken. We willen liever niet zonder komen te zitten natuurlijk. Maar om gewoon een gezellig onderonsje te maken, zijn een paar lekkere hapjes altijd welkom en wat te drinken. Je hoeft niet helemaal los te gaan en hele kratten bier binnen te halen. Maar wanneer je gewoon het rustig wilt houden. Dan doe je van alles wat en niet al te veel natuurlijk. Een beetje aangeschoten is leuk, maar stom dronken mensen hoef je ook niet altijd te hebben natuurlijk. Maar dat heb je helemaal zelf in de hand natuurlijk.

Wanneer je de tuin dan ook nog een beetje leuk versiert met een lekker muziekje op de achtergrond. Dan komt dat helemaal goed met dat zomerse feestje. Licht wel de buren in, dan hoeven zij zich ook niet te ergeren aan de muziek of wanneer ze mensen buiten horen praten. En wie weet heb jij zulke leuke buren dat je ze ook nog eens uitnodigt.