De vraag: “wat gaan we vandaag eens doen?” komt nogal eens voor tijdens de vakantie dagen. Iedere dag aan het strand liggen is heerlijk, maar kan natuurlijk ook niet altijd met het afwisselende weer in Nederland. Gelukkig zijn we de laatste dagen gezegend met heerlijk weer, maar het kan zo omslaan, en dan? Een dagje weg is dan vaak een goede oplossing, maar waar kun je naartoe. Vele plekken lopen ook vol in Nederland vol toeristen. Een leuke tip is de stad Utrecht! Begeef je langs de schattige grachten van deze pracht stad. Hier een aantal redenen waarom Utrecht de stad is om eens te gaan bezoeken.

Het eten.

Een belangrijke reden om een stad te bezoeken is toch of er goed eten te vinden is of niet. Nou in Utrecht is er zeker iets voor ieder wat wils! Van “healthy food places” tot fastfood en vele gespecialiseerde keukens. Voor lekker eten moet je zeker midden in de stad zijn, hier kun je geen 100 meter lopen zonder een nieuw terrasje tegen te komen. Daarnaast kun je in het centrum heerlijk aan de grachten zitten. Je kunt je hier prima laten verassen door de verstopte restaurantjes ondergronds.

De Dom beklimmen.

Natuurlijk kun je het niet overslaan om in de Dom stad de Dom niet te beklimmen. De toren is 112 meter hoog en vooral een aanrader om in de avond te beklimmen zodat je een mooi uitzicht hebt over de stad in het donker met de lichten aan. Wat het vooral een mooi uitzicht maakt is dat er niks hoger dan de Dom gebouwd mag worden, dus wanneer je eenmaal naar boven klimt zit je ook echt meteen op het hoogste punt van Utrecht.

Fietsen.

Naast dat je heerlijk kunt eten langs de grachten, is mijn volgende tip: tweedehands fietsen Utrecht. Het is namelijk ook zeker een aanrader om te fietsen in deze stad. Het geeft je het ware Nederlandse gevoel. En met een tweedehandse en refurbished fiets ben je ook ontzettend duurzaam bezig. Daarnaast krijgt je bij aankoop een gratis kettingslot om er zeker van te zijn dat je hem niet kwijtraakt. Fietsen in Utrecht is echt een aanrader omdat de stad heeft ontzettend mooie gebouwen, maar ook veel groen wat het de perfecte combinatie maakt om de stad te verkennen per fiets.

Als laatste wil ik nog meegeven dat een frietje halen bij de frietketen “mannekepis” ook zeker op het lijstje hoort te staan. Dit alles zal een heerlijke dag garanderen.