Bureau schermen voor privacy en hygiëne

0
50

Is uw werkplek al voorzien van een bureau scherm? Deze schermen waarborgen de veiligheid en privacy binnen het bedrijf en hebben daardoor een voordelige functie. Benieuwd wat de schermen u kunnen bieden? Lees snel verder!

Bureau schermen geven een gevoel van veiligheid

Veel mensen voelen zich niet prettig als anderen meekijken op hun scherm. Ze voelen zich opgejaagd en kunnen vaak niet doorwerken als ze merken dat iemand meekijkt. Daarom is het een goed idee om een bureau scherm op iedere werkplek te plaatsen. Met deze schermen zorgt u dat de medewerkers meer privacy krijgen. Het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen, wat belangrijk is binnen een bedrijfscultuur. Als werknemers het gevoel hebben dat ze worden vertrouwd door de werkgevers, zullen ze zich ook prettiger voelen. Positieve gevoelens zorgen er voor dat een werknemer harder en gemotiveerder aan het werk zal gaan. Met een bureau scherm kunt u de motivatie op de werkvloer verbeteren!

Uit welke bureau schermen kunt u kiezen?

Schermen komen in allerlei soorten en maten. U bevestigt ze gemakkelijk aan de rand van een bureau of plaatst ze met voetjes op de tafel. Er bestaan bureau schermen die volledig zijn afgesloten, maar heeft u ook schermen die volledig transparant zijn. Verder zijn er scheidingswanden waar de helft doorzichtig is. De privacy wordt zo gewaarborgd, maar medewerkers kunnen elkaar nog wel aankijken. Op deze manier zorgt u ervoor dat collega’s nog steeds non-verbaal contact met elkaar behouden. Een andere mogelijkheid is om een deel van het kantoor in te richten voor opperste concentratie. Als een werknemer even in alle rust wil werken, dan is er een speciale plek afgeschermd met bureau schermen waar iemand kan zitten zonder te worden afgeleid. 

Spatschermen plaatsen bij de receptiebalie

Een bureau scherm komt ook van pas bij een receptiebalie. Er bestaan namelijk ook transparante scheidingswanden waarmee u de baliemedewerker afschermd van de klant, maar waardoor nog een goede communicatie gevoerd kan worden. Door een scherm bij de receptiebalie te plaatsen kunnen mensen niet zomaar op de computerschermen van de baliemedewerkers kijken, waardoor mogelijke betrouwbare informatie wordt gewaarborgd. 

Niet alleen de bedrijfsinformatie wordt beschermd, ook de receptionist zelf. Een spatscherm houdt namelijk bacteriën en vocht tegen. Zo voorkomt u de verspreiding van virussen. Het is daarom ook een goed idee om deze transparante bureau schermen in het gehele kantoor te plaatsen om zo een veilige en hygiënische werkplek te creëren en dat is natuurlijk erg goed om te kijken naar de mogelijkheden.