Dakbekleding, what\’s new?

0
640

Het dak op?  epdm dakbedekking met epdm stroken is een manier om je dak te bedekken natuurlijk, maar wat nou als je eens wat anders op je dak wilt zien? In dit blog zullen we ingaan op andere manieren om je dak te bekleden en te beschermen tegen de natuur elementen. Zo gaan we het hebben over dakpannen, metaalplaten, een leien dak, zinken dak en welke soorten je het beste kunt gebruiken voor een plat dak, waaronder epdm.

Dakpannen

Allereerst de traditionele dakpan. Te verkrijgen in zijn meest basic aardentoon, tot een dakpan die is bewerkt tegen de elementen. Plat model, rond model, je raad het al er zijn vele dakpannen die naar Rome leiden. Dakpannen zijn de meest gebruikte vorm om je dak waterdicht te maken en te beschermen tegen de elementen. Daarom is het kiezen van een dakpan niet alleen een gemakkelijke optie, je buren zullen dit ook graag zien. Dit omdat de look en feel van de gehele buurt dan intact blijft. Zeg nou zelf, het is een beetje raar als iedereen dakpannen heeft, en jij opeens kiest voor een dak van stro. Dat oogt gewoon minder. 

Metaalplaten

Naast dakpannen zijn er ook metaalplaten voor op dak. Deze zorgen in eerste instantie voor dezelfde look als dakpannen, maar zorgen er ook voor dat je dak er een stuk vlakker uitziet. Na verloop van de tijd zullen de metaalplaten gaan roesten, wat een authentieke look and feel geeft aan je dak. Daarnaast kan je kiezen welke vorm je wilt hebben, je kan volledige stroken doen die wat balkvormiger zijn maar je kan ook kiezen voor vierkante platen. 

Leien dak

Niet alles gaat van een leien dak, maar deze is in onze optiek wel de mooiste die je kunt kopen. Een leien dak wordt gemaakt door het leggen van lei, wat een natuursteen is. Hiervoor zijn twee steensoorten te gebruiken. Ook zijn leien te verkrijgen in veel verschillende kleuren en verschillende maten. Hierdoor kan je altijd wel de lei vinden waarmee je, je leien dakje wel vol kunt leggen.

 

Zinken dak

Last but certainly not least: het zinken dak. Een zinken dak was vroeger enorm populair maar is sinds de laatste jaren weer in een flinke opkomst gekomen. Dit komt doordat een zinken dak enorm duurzaam is, en dat vinden veel mensen vandaag de dag belangrijk. Daarnaast is het materiaal flexibel waardoor je er efficient mee kunt werken en mooi om bochten kunt vouwen. Wanneer je een zinken dak aanlegt kan je er lang van genieten: zo'n 100 jaar!