De meest geschikte scheidingswand voor op kantoor

0
63

De scheidingswand voor op kantoor. Steeds meer bedrijven werken hiermee. Tussen de verschillende werknemers in, maar ook bij de receptiebalie tussen medewerker en de bezoeker. Er zijn ontzettend veel materialen waar zulke wanden van gemaakt kunnen worden. Daarom lees je hier over de verschillende soorten wanden en hun kenmerkende eigenschappen. Zo weet je zeker dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

De glazen wand

Bij de receptiebalie wordt vaak gebruik gemaakt van een glazen wand. Immers moet je de bezoeker kunnen zien en moet de bezoeker jou ook kunnen zien. Zo’n glazen wand wordt echter niet alleen gebruikt voor bij de receptiebalie. Ook op kantoor zelf worden zulke glazen wanden ingezet. Dit zorgt namelijk voor een open uitstraling van het kantoor. Verder creëert het vanzelfsprekend een lichte ruimte en ook dat is erg fijn. Wil je twee ruimtes van elkaar scheiden en zorgen voor een geluidsdichte ruimte? Ook dat is mogelijk met een wand van glas.

Akoestiek verbeteren

Verder is er iets als een akoestische wand. De akoestiek zal hiermee ten goede komen en galmen wordt voorkomen. Het materiaal is verder absoluut niet zwaar. Dat kan ook zeker zijn voordelen hebben.

Bureauwanden, klein maar fijn

Dan heb je nog bureauwanden. Dit soort wanden zijn klein, maar kunnen ook zeker nuttig zijn. Geluid en zicht op anderen wordt beperkt, maar verder kun je de volledige ruimte nog goed zien. Gebruik deze type scheidingswanden dan ook als het je doel is om afleiding voor de werknemers te beperken door het geluid te dempen en het zicht op de anderen enigszins te verkleinen.

Scheidingswand kantoor met behulp van kastjes

Tot slot kun je kleine kastjes inzetten als scheidingswand kantoor. Deze kastjes hebben eigenlijk dezelfde functie als de bureauwanden die hiervoor beschreven zijn. Het voordeel ten opzichte van de bureauwanden is echter dat het gebruiken van kastjes ervoor zorgt dat er gelijk extra opbergruimte beschikbaar is voor de werknemers. Ook zorgen kasten voor akoestische demping en daarmee pak je dus ook gelijk het voordeel van de akoestische wanden mee. Ideaal dus.

Welk type scheidingswand dus het beste is voor bij jou op kantoor? Dat wordt mede bepaald door het doel ervan. Een glazen wand zorgt voor extra licht en ruimte en de akoestiek kan worden verbeterd met akoestische wanden of door middel van kastjes. Bureauwanden zijn vooral bedoeld voor het verminderen van afleiding bij de werknemers door geluid te hinderen en het zicht lichtelijk te beperken. Bepaal jouw doel en ga aan de slag.