Je huis slim verduurzamen? Dit zijn de beste tips!

0
91

Het verduurzamen van woningen wordt steeds populairder. Dit is niet vreemd, want niet alleen kun je door het verduurzamen van je huis een steentje bijdragen aan het behoud van het milieu, ook zitten er andere belangrijke voordelen aan. Zo kun je er je wooncomfort mee verhogen, je energierekening mee verlagen en kun je gebruikmaken van subsidies om je woning mee te verbeteren. Ben je benieuwd op welke slimme manieren jij je huis kunt verduurzamen? Lees dan snel verder! 

1. Slim isoleren

Aan het goed isoleren van je huis zitten diverse voordelen verbonden; je energieverbruik neemt af, je energierekening wordt lager en het blijft ‘s winters beter warm. Wist je echter dat je voor isolatie van je woning ook een subsidie kunt ontvangen? Je kunt, wanneer je je huis gaat isoleren, namelijk aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE-regeling). Voorwaarde hierbij is dat je de isolatie combineert met andere verduurzamingsproducten, zoals andere isolatievormen of het aanschaffen van zonnepanelen. De ISDE-regeling zal dan zo’n twintig procent van de isolatiekosten dekken.

2. Mooie zonnepanelen

Een bekende manier om woningen te verduurzamen, is door zonnepanelen te (laten) plaatsen. Dit staat sommige mensen echter tegen, omdat zij grote zonnepanelen op het dak lelijk vinden. Ben jij één van deze mensen?Goed nieuws, want er is een oplossing in de vorm van mooie zonnepanelen! Je kunt namelijk dakpannen met zonnecellen op je dak laten plaatsen, die amper te onderscheiden zijn van reguliere dakpannen. Zo profiteer je van een optimaal gebruik van de ruimte op het dak, zonder in te moeten leveren op de uiterlijke kenmerken van je woning. Wist je dat je de BTW van de zonnepanelen kunt terugvorderen bij de belastingdienst? Zo verdien je de aanschaf van jouw zonnepanelen nog sneller terug! 

3. Energie besparen met thuisaccu

Wil je optimaal gebruikmaken van de energie die je opwekt met je zonnepanelen? Schaf dan een eigen accu aan voor je zonnepanelen. Hiermee kun je de stroom tijdelijk opslaan en later gebruiken. Zo ben je minder afhankelijk van de leverancier van je energie en valt je energierekening nog lager uit. 

4. Zonneboiler

Wil je niet alleen minder stroom, maar ook minder gas gaan gebruiken? Plaats dan een zonneboiler. Deze boiler wordt gebruikt om je water mee te verwarmen, zonder dat hier gas voor nodig is. Is er te weinig zon om je water volledig mee te verwarmen? Dan wordt er automatisch gebruik gemaakt van het gas uit de CV-ketel voor de resterende energie. Ook voor de aanschaf van een zonneboiler kun je aanspraak maken op de ISDE-subsidie vanuit de overheid.