De voordelen die THC oftewel wietolie met zich meebrengen

0
124

THC, wiet, cannabis, het zijn onderwerpen die uitvoerig besproken worden. THC is het bestanddeel in een cannabisplant die ervoor zorgt dat mensen vaak een soort high-effect krijgen. Dit is vaak de voornaamste reden dat mensen hier recreatief gebruik van maken. Toch zijn er een hoop meer voordelen van het werkzame bestanddeel in cannabis. Genoeg rednen om thc olie kopen. Maar wat zijn dan al die voordelen van wietolie en soortgelijke producten? 

 

Wat we geleerd hebben over THC

De stof tetrahydrocannabinol ook wel THC genoemd, werd in het jaar 1964 voor het eerst geïsoleerd en gesynthetiseerd door Raphael Mechoulam en een team van onderzoekers. Hoewel er jaren daarvoor al onderzoeken naar de stof waren kunnen we wel stellen dat Mechoulam de man was die THC heeft ontdekt. Vanaf dat moment werd het dus duidelijk waar mensen precies die high van kregen, maar ook hoe het verbeterd kon worden en hoe er dus sterke cannabis varianten verkregen konden worden. Jarenlang hebben mensen cannabis gezien als een taboe of iets slechts, toch is dit alles behalve dat. 

 

Onlangs zijn er meer dan genoeg onderzoeken verricht naar THC en de werking hiervan en natuurlijk alle andere werkzame stoffen in cannabis. Deze stoffen worden cannabinoïden genoemd, er zijn vandaag de dag zo’n 113 varianten van bekend. Een variant is toch wel het bekendst omdat dit een doorslag heeft gegeven in de medische wereld, dat was cannabidiol ofwel CBD. Dit is een niet psychoactief deel wat vol zit van gezondheidsvoordelen.

Bij wietolie maken zijn deze cannabinoïden variant dus erg belangrijk. 

 

De voordelen

Er zijn ongelooflijk veel voordelen aan het gebruik van THC en CBD. Zo zijn er studies naar de behandeling van epilepsie met CBD olie, vaak is dit voor kinderen en erg fijn alternatief voor andere medicatie. Ook kunnen beiden helpen tegen slapelozen nachten. Cannabis is een veilige oplossing waarbij je de lichaam en geest wat tot rust kan laten komen en het als het ware voor te bereiden voor de slaapstand. Er zijn nog een aantal andere voordelen zoals: de verbetering van de long gezondheid (niet met tabak natuurlijk), het heeft antibacteriële eigenschappen, het voorkomen van hart- en vaatziekten en het verhogen van de insuline gevoeligheid (erg handig voor mensen met diabetes), cognitieve voordelen om de hersenen te helpen, het verlichten van de bijwerkingen bij chemotherapie, het tegengaan van eetlustverlies, te gebruiken als spierverslappers voor mensen met multiple sclerose en darm krampen, het verminderen van stress, het verlichten van pijn, het remmen van ontstekingen en zelf een glaucoom behandelen.