Van deur tot deur!

0
669

Bij het verbouwen van je huis of bedrijf heb je natuurlijk deuren nodig en deze komen in verschillende soorten en maten. Je moet de deur kiezen die het beste bij je huis/bedrijf past en welke het handigst zijn. Een steeds meer gebruikte vorm van deuren zijn schuifdeuren. Naast de praktische handigheden zitten veel andere voordelen aan deze schuifdeuren. Hieronder zullen een paar voordelen en tips gegeven worden bij het kopen van schuifdeuren voor jouw huis of bedrijf!

Meer ruimte!

Allereerst zorgen schuifdeuren voor meer ruimte. Doordat de deuren niet op en dicht hoeven te klappen, kunnen deze ruimtes opgevuld worden. De keuze is reuze in hoe breed je de schuifdeur wilt maken en hoeveel ruimte je ermee in beslag wilt nemen. Schroom daarom zeker niet om alle opties te bespreken met de verkoper voor jouw nieuwe deuren!

Soorten schuifdeuren die er op de markt zijn

Zoals eerder verteld, komen schuifdeuren in alle soorten en maten. Zo zijn er schuifdeuren van hout, glas of staal. Houten schuifdeuren zijn een mooie optie binnenshuis en geeft daarmee een rustige bedoeling af. Glazen schuifdeuren zijn weer meer zomers en staan meestal in badkamers of juist bedoeld voor de ingang naar de tuin. En als laatste stalen schuifdeur die meer industrieel gericht is, bijvoorbeeld voor storage en stevigheid.

Het gewicht

Als je eenmaal de keuze heeft gemaakt welke schuifdeur nu het beste bij jou past, zijn er nog wel een paar dingen waar je op moet letten. Schuifdeuren zijn stevige en ruimte besparende deuren, maar het stevige kan door een onjuiste installatie vervelende gevolgen hebben. Zorg er daarom voor dat je het juiste schuifdeurbeslag koopt en kijkt hoeveel gewicht aan het schuifdeursysteem kan hangen. Niet alleen het systeem moet het gewicht aankunnen, ook het plafond moet de zware deur kunnen houden.

Kwaliteit is van belang

Verder is bij het aanschaffen van schuifdeuren natuurlijk de kwaliteit erg belangrijk. Voor een schuifdeur zijn meerdere onderdelen van belang, dus niet alleen de deur zelf. Zoals eerder genoemd, is dus een kwaliteit schuifdeurbeslag nodig. Verder is een goede rails van belang, zodat de deur makkelijk open en dicht te schuiven is. En als laatste punt, zorg ervoor dat er maatwerk wordt geleverd. Deuren plaatsen is precisie werk en dat houdt dus ook in dat de deur zelf van maatwerk is voorzien. Een klein gaatje of een kleine spleet kan voor tocht en dus voor problemen zorgen. Daarom, kies de deur wijs, onderzoek je deur goed en lees je goed in!