Over handlezen bestaan veel misverstanden. Ook bij mij als ik eerlijk ben. Dus toen een vriendin voorstelde eens onze handen te laten lezen, stond ik daar nogal sceptisch tegenover. Moest ik dan een uur lang naar allerlei toekomstvoorspellingen luisteren? Daar had ik eigenlijk geen zin in. Ik vind het leven een avontuur en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Maar mijn vriendin wist me over te halen, juist omdat ik zo van avontuur houdt en ik leerde al snel dat handlezen heel anders is dan ik dacht. Ik heb zelfs werkelijk wat aan de sessie gehad. Niet omdat het wat over mijn toekomst vertelde, dat is een groot misverstand. Maar omdat het handlezen wat over mij zei, over mij als persoon. Over hoe ik in het leven sta en welke keuzes ik maak. Gek genoeg hielp dat door een vreemde vertelde beeld van mijzelf me weer eens objectief naar mezelf te kijken. En dat droeg weer bij aan beslissingen die ik moest nemen.

Handlezen: drie lijnen

Voor handlezen zijn drie lijnen in de palm van je hand belangrijk. De eerste is de levenslijn. Daar is veel om te doen want veel mensen denken dat deze lijn aangeeft of je kort of lang zult leven. Maar dat is dus niet zo. Die lijn vertelt je hoe je in het leven staat. Of je zelfverzekerd bent of juist onzeker. Of je bestaan vol hindernissen is of dat je een makkelijk pad bewandeld. Kortom, hoe de kwaliteit van jouw leven is. De tweede lijn is de hoofdlijn. Die naam past er echt bij want die vertelt wat over je fantasie of juist je nuchterheid, over hoe je over zaken denkt en of je je makkelijk kan concentreren. Tenslotte is er de hartlijn en inderdaad die draait om het gevoel, je emoties, of je meer betrokken bent bij anderen of juist niet. Als je je er eens echt in gaat verdiepen is handlezen heel interessant al zou ik de handeling zelf wel overlaten aan iemand die er echt verstand van heeft.

Een blik naar de toekomst

Ik vond de sessie handlezen wel interessant en het heeft me echt wat opgeleverd. Natuurlijk krijg je niets over de toekomst te horen, maar je kunt wel begrijpen waarom je welke beslissingen neemt en daar kun je kritisch naar kijken zodat je misschien later andere beslissingen neemt en dat kan je toekomst veranderen. Ik heb er echt wat aan gehad en wie weet is dat voor jou ook het geval!