Home Huis & Tuin Een spiegelachtige garage

Gerelateerde blogs

Een spiegelachtige garage

Prima ballerina

Onze jongste dochter kon eerder dansen dan dat ze kon lopen.  Lekker swingen en dansen op de muziek ging prima, drie stappen zetten was te lastig. Ergens heel grappig, anderzijds vooral heel bijzonder: zodra de muziek aanging begon haar lichaam hier automatisch op te bewegen. Op dat moment zochten we daar nog weinig achter, maar toen ze op haar derde naar de peuterspeelzaal ging en de peuterleidster aangaf dat ze dacht dat peuterballet leuk zou zijn voor onze tikkeltje onrustige dochter, vonden wij dat helemaal geen gek idee. Als zij vroeger al zo ritmisch was zou dat alleen maar beter kunnen worden. Zij op peuterballet (terwijl ik wegsmolt bij de schattige pakjes), en verrek: ze werd er inderdaad rustiger van. En ze bleek talent te hebben. Dat is bij een driejarige voor mij volstrekt onzichtbaar – ik vond haar sowieso geweldig – maar volgens de lerares was ze echt heel goed. Ze is daarna altijd blijven doorgaan, met soms een extra lesje Jazz of modern tussendoor, maar als basis echt het ballet zelf. Toen ze twaalf was werd ze gescout en vanaf volgend jaar gaat ze naar een echte balletschool waar haar schoollessen afgewisseld worden met ballettraining.

Oefenruimte

Maar dat betekent niet dat ze thuis tussendoor stil kan zitten. Juist als zij later bij het nationaal ballet wil (en dat wil ze op het moment het allerliefst) zal er ook in het weekend en in de avonduurtjes geoefend moeten worden. Hoewel wij haar daar absoluut niet in pushen – eerder het tegenovergestelde – wil zij dit zelf toch heel graag. Toen ze vroeg of we de oude garage niet als danszaal konden ombouwen, zag ik eigenlijk geen reden om dit niet te doen. We gebruiken de ruimte niet en het is net groot genoeg voor 1 ballerina om te oefenen. We hebben daarom een goede vloer gelegd, een barre opgehangen en maken nu een hele wand vol spiegels. Het was even lastig in verband met de hoogte van de ruimte, maar gelukkig vonden we al snel spiegels op het gewenste formaat. De ruimte krijgt echt al goed vorm en onze dochter is er met enige regelmaat te vinden om vast te oefenen. Onze zoon trouwens ook, zogenaamd om zijn zusje te zien oefenen, maar in het echt zodat hij de hele avond op zijn telefoon kan zitten zonder dat wij daar commentaar op leveren. Ach, hebben wij er tenminste geen last van. En onze dochter: die komt er wel.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën