Home Life Ik hou van Holland

Gerelateerde blogs

Ik hou van Holland

Het is weer een vreselijke dag met veel wind en regen. Vandaag heb ik een ‘meidendag’ gepland met vriendinnen. De mannen blijven thuis bij de kinderen en wij gaan gezellig lunchen en een quiz spelen. We hebben afgesproken in Utrecht. Vandaag beloofd een leuke dag te worden.

Goed geregeld

Alles is thuis geregeld en ik sta klaar om te vertrekken. We hebben met acht meiden afgesproken om eerst ergens gezellig te gaan lunchen en vervolgens een ‘Ik hou van Holland’ quiz te spelen. Onze vriendin, Noor, is een echte control freak en we hebben haar alles laten organiseren. Tot in de puntjes is deze dag geregeld en we hebben er allemaal erg veel zin in.

Onderweg naar de trein krijgen we een appje van Noor dat haar tv soundbar kapot is en ze nog even moet wachten tot de monteur komt. Ze is een kwartier later. Geen probleem denken we nog. We zien haar op de locatie wel verschijnen. Even later krijgen we weer een appje en schrijft ze dat haar soundbar wit is en de monteur een zwarte heeft meegenomen. Haar vertraging is nu opgelopen naar ruim een uur. Ze schrijft dat wij maar alvast moeten gaan lunchen en we niet op haar hoeven te wachten. De controle wordt door haar soundbar helemaal verstoord en lichtelijk slaat de paniek toe bij Noor. We proberen haar gerust te stellen en zeggen dat we daar op haar wachten. Zodra Noor gearriveerd is gaan we gezellig samen lunchen. Voor ons een mooie gelegenheid om Utrecht nog even in te duiken.

Quiz

Na de lunch heeft Noor een ‘Ik hou van Holland’ quiz geregeld. Lopend gaan we richting de volgende locatie. Ondertussen lopen we gezellig door de stad waar we leuke winkels tegenkomen. Een aantal vriendinnen springen af en toe een winkel in om even snel te kijken. Wat is Utrecht toch een leuke en gezellige stad. Zodra we de locatie van de quiz binnen komen worden we warm onthaald door een vriendelijk dame met een knal oranje hoed. We krijgen allemaal een rood-wit-blauwe sjaal om en een oranje hoed op. De bedoeling is dat we allemaal aan de tafel gaan zitten en vragen gaan beantwoorden. De vragen gaan over Nederland en bekende Nederlanders. Maar soms zit er ook een vraag tussen die over ons gaat. Dit heeft Noor geregeld als verrassing. Voordat je de vraag mag beantwoorden moet je je vinger opsteken en je naam roepen. Vervolgens roep je het antwoord en ga je staan. Na ruim twee uur is de quiz voorbij. Wat hebben we gelachen.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën