Home Life Korte vakanties

Gerelateerde blogs

Korte vakanties

De afgelopen jaren is er een groeitrend te zien in het aantal geboekte vakanties. Naast de traditionele zomer en/of wintersportvakantie wint de korte vakantie aan populariteit. Steeds meer mensen willen er even tussenuit om de batterij weer op te laden en even te ontspannen. Er zijn tegenwoordig heel veel opties om uit te kiezen als het om een korte vakantie gaat. Je kunt onder andere kiezen uit diverse stedentrips, een weekendje in een vakantiepark, een hotelovernachting of een paar dagen naar een wellness resort. Gezinnen met kinderen kiezen vaak voor een vakantiepark. De huidige vakantieparken zijn net pretparken en je kinderen zullen zich daar zeker vermaken. Ook de pretparken zelf bieden steeds meer arrangementen aan. De Efteling, Disneyland Parijs, Slagharen, al deze parken kun je meerdaags bezoeken in combinatie met een of meerdere overnachtingen. Ook bij de vele wellness resorts die ons land rijk is kan je meestal terecht voor een meerdaags verblijf.

Stedentrips

Je kent natuurlijk de bekende bestemmingen van de meeste stedentrips wel. Parijs, Londen, Milaan en Barcelona mogen zich in een flinke hoeveelheid toeristen verheugen. Steeds meer onbekendere bestemmingen winnen echter terrein. Een mooi voorbeeld is Dublin. Een stedentrip Dublin is een absolute aanrader. Dublin is de hoofdstad van Ierland en is gelegen aan de Oostkust. In Dublin kan je genieten van de mooie kathedralen die in de stad te vinden zijn. Ook Dublin castle is een trekpleister. Een van de populairste bestemmingen in Dublin is het Guinness Store house. Hier kan je een tentoonstelling bezoeken over het ontstaan van het beroemde Ierse donkere Guinness bier. Uiteraard kan je je bezoek afsluiten met het drinken van een pint in de aanwezige bar. Dublin is het beste te ontdekken te voet of per fiets die daar eenvoudig te huren is. Ook kan je een ticket voor de hop on hop off bus kopen en op die manier de hele stad te bekijken.

Vakantie trends

Vakanties zullen ook de komende jaren populair blijven. Ieder jaar zijn er weer andere trends waarneembaar. Duurzaamheid is een item wat hoog op de prioriteitenlijst van veel reisaanbieders staat. Mensen gaan steeds bewuster om met het milieu en willen dit ook tijdens hun vakantie voortzetten. Een andere trend is dat mensen ook tijdens hun vakantie gezond willen eten en meer willen bewegen. Ook de eerdergenoemde stedentrips zullen onverminderd populair blijven. Ook onder de jongeren is de stedentrip steeds meer in opkomst. Naast de traditionele vakanties is er dus volop keuze voor het plannen van een korte vakantie.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën