Laptop via HDMI met TV verbinden

0
573

Moderne smart tv’s bieden allerlei apps om video van internet af te spelen. Maar wat als je geen smart tv hebt en je wilt toch tv via internet bekijken? Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheid om een tablet of laptop via een kabel te verbinden met een tv. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

HDMI kabel aansluiten

Het kan op verschillende manieren maar de beste beeld en geluidskwaliteit haal je met een HDMI kabel. Nou en een goedkope HDMI kabel volstaat al prima want die is net zo goed als een dure. De ene kant van HDMI kabel zit in de tv en de andere kant in de laptop. En het beeld van een laptop wordt nu weergegeven op de tv. Wil je de tv als 2e beeldscherm instellen dan kan dat door op het bureaublad te gaan staan en op de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor schermresolutie. Dit werkt op verschillende soorten laptops, ook bijvoorbeeld de Lenovo laptop die tegenwoordig vaak wordt verkocht.

Nadelen laptop aansluiting

Elke film of programma is nu te bekijken op de tv zoals programma gemist of live tv van de NPO. Alles wat je op de laptop kunt afspelen zie je op de tv en meestal gaat dat zonder al te veel gedoe. Maar je laptop moet natuurlijk wel verbonden zijn met internet en het liefst draadloos. Want naast de HDMI kabel moet je de laptop ook nog stroom geven en als je er dan ook nog eens een ethernetkabel gebruiken dan ligt een warboel van kabels wel erg op de loer. Een ander nadeel is dat je geen afstandsbediening hebt.

Wil je een ander programma zien dan moet je de laptop er telkens weer bij pakken, nou als je hier geen zin hebt dan kun je misschien beter kiezen voor een van de andere manier om tv te kijken via internet.

Verbinden met tablet

Het verbinden van de tablet bijvoorbeeld deze iPad met je tv gaat op een vergelijkbare manier. Alleen heb je hiervoor naast je HDMI kabel ook nog eens een adapter nodig die kun je bij Apple kopen voor 50 euro maar hij is bij 3e partijen ook wel voor een paar tientjes te krijgen.

De HDMI kabel gaat hier in en deze gaat vervolgens in de aansluiting van de tablet. Het beeld van de iPad is te zien op de tv. Voor Android tablets gaat het net even wat anders, sommige Android tablets hebben een Mini of micro HDMI aansluitingen. En dan heb je een verloopkabel nodig of net als bij de iPad een adapter.

Nou dit is natuurlijk een vrij simpele manier om beeld van je tablet of laptop naar je tv te krijgen. Het is wel een manier die altijd werkt het is echt plug & play je steekt gewoon de kabel er in en je ziet gelijk het beeld.