De vakantie staat voor veel mensen weer voor de deur. Wat dat betreft houd ik er misschien een interessante hobby op na. Voor ik op vakantie ga vind ik het namelijk leuk om nieuwe kleren te kopen voor iedereen binnen het gezin. Het voelt voor mij dan als of ik een frisse start kan maken op vakantie. Alsof de kleren beginnen met het maken van mooie nieuwe herinneringen. Als ik dan later thuis de kleren weer aan heb, krijg ik er altijd een goed gevoel van

wat haal je

Dat is een goede vraag. Meestal verschilt het een beetje en kijk ik goed waar ik of mijn gezin nog iets extra’s van kan gebruiken. Zo kunnen het truien voor heren zijn, nieuwe schoenen of een nieuwe broek. Het is namelijk niet de bedoeling om zomaar random dingen te gaan kopen die ik eigenlijk niet echt nodig heb. Het grappige is wel dat als ik nieuwe kleren heb gekocht, ik vaak wel wacht tot het vakantie wordt voor ik ze ga gebruiken.

altijd goed

Hoewel ik net heb gezegd dat het per keer kan verschillen wat ik ga aanschaffen, zijn er wel een aantal items die vaker in het mandje liggen dan andere items. Schoenen koop ik bijvoorbeeld niet zo vaak. Dat komt omdat mijn schoenen vaak erg lang mee gaan en ik niet zit te wachten op meer dan honderd paar schoenen in huis. Wat ik wel vaak koop is truien voor heren.
Niets is zo fijn om ’s avonds op vakantie voor de tent te zitten in je nieuwe trui. Hij ruikt natuurlijk lekker maar de kleuren zijn ook erg mooi. Verder lijken nieuwe truien vaak wel warmer te zijn dan de truien die je al een tijdje in je bezit hebt. Of dit daadwerkelijk zo is, weet ik natuurlijk niet.

uitdaging

Dit jaar hebben we besloten voor een uitdaging te gaan. Dit keer zal ik niet zelf de aankopen voor nieuwe kleding doen maar een gezinslid. Iedereen is op de hoogte van elkaar smaak. We hebben wel een ding afgesproken. Als het kledingstuk dat is gekocht de persoon waar voor het gekocht is niet aan staat, gaat het terug naar de winkel. Het is namelijk niet de bedoeling dat je in iets gaat rondlopen wat je zelf eigenlijk helemaal niet mooi vindt.
Hebben jullie ook van die rare dingen ontwikkeld die inmiddels bijna een traditie zijn geworden? Laat het even weten!