Snel werk nodig?

0
30

Iedereen heeft wel eens in de situatie gezeten dat je snel een baan nodig hebt. Ik ben zelf de afgelopen twee jaar in het buitenland geweest en net teruggekeerd in Nederland. Natuurlijk heb ik het meeste van mijn spaargeld gebruikt voor zo’n avontuur in het buitenland en is het nu tijd om mijn leven in Nederland weer op te bouwen. Met een master in economics hoop ik een baan te kunnen vinden bij een groot financieel bedrijf, of een bank, en daar een mooie carrière op te bouwen. Maar natuurlijk kost het vinden van een goede baan tijd, en heb ik tot die tijd ook geld nodig. Gelukkig brengen uitzendbureaus redding.

 

Eerdere ervaring met een uitzendbureau

 

Afgelopen jaar was ik voor een maand terug in Nederland omdat ik een nieuw visa moest aanvragen om terug te gaan naar Korea, waar ik nog een jaar wilde wonen. Die maand wilde ik graag nuttig gebruiken, dus ik wilde werken om wat geld op te sparen voor als ik weer zou vertrekken. Toen ben ik bij tempo-team terechtgekomen die voor mij binnen drie dagen een baan hadden gevonden als magazijnwerker in een Calvin Klein magazijn. Dit was de perfecte situatie voor mij, ik kon precies kiezen wanneer ik wilde beginnen en stoppen, en ik kon zelfs een paar dagen vrij nemen voor een trip naar Duitsland om wat Duitse vrienden te bezoeken. Het minimumloon in Nederland is helemaal zo slecht nog niet, en na een maandje te werken had ik een mooi zakcentje opgespaard voor mijn vertrek.

 

Leven in Amsterdam

 

Deze keer zal ik wonen in Amsterdam, in het oude studiootje van mijn broer, die momenteel zelf ook in het buitenland is. Mijn hoop is dat ik tot ik een carrière baan kan vinden dus snel een tijdelijk baantje kan vinden om mijn huur en levenskosten te betalen. Dus zal ik meteen op zoek gaan naar uitzendbureau Amsterdam. Ik heb er geen twijfel over dat uitzendbureaus in Amsterdam mij zullen kunnen helpen met wat ik nodig heb. Amsterdam is natuurlijk geen goedkope stad om in te wonen, dus zal ik de centen goed kunnen gebruiken. Wie weet wat voor baantjes ze voor me hebben. Het lijkt me altijd leuk een keer te werken in een bar of restaurantje of iets dergelijks. Mocht je ooit in een situatie terecht komen waar je snel een baantje nodig heb om jezelf staande te houden, twijfel dan niet om naar een uitzendbureau te gaan.