Home Huis & Tuin Infrarood verwarming in je huis

Gerelateerde blogs

Infrarood verwarming in je huis

De winter is langzaam weer in aantocht, en dat betekend dat het binnenkort weer tijd is om je daarop voor te gaan bereiden. Het is in de winter belangrijk dat het in je huis lekker warm is, tegen zo laag mogelijke kosten, hoe koud of dat het buiten ook wordt. Vind je niet? Als je elke keer je verwarming op de aller hoogste stand zet dan gaat dat veel geld kosten, hoe goed je huis dan ook geïsoleerd is. Blijven stoken is duur en daarom moeten we op zoek naar betere en goedkopere opties. Nou dames en heren. Als jullie dit probleem herkennen dan is het jullie geluksdag. De oplossing is namelijk gebruik maken van infrarood verwarming!

Infrarood verwarming is goedkoop!

Infrarood verarming is een goede investering. Het is de goedkoopste en beste manier om zonder aardgas je kamer te verwarmen. Wij als Nederlanders moeten zorgen dat we rustig aan van het aardgas af gaan stappen. Dit komt omdat de wereldvoorraad van aardgas langzaam op begint te raken. Daarom kunnen we beter nu vast naar een oplossing voor dit probleem zoeken. Een oplossing is bijvoorbeeld infrarood verwarming. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, wat ook opgewekt kan worden door de wind. Een stuk milieuvriendelijker dus. De wind is er altijd wel en daar hoeven we niks voor te doen. Hier elektriciteit uit halen is dus een hele slimme en milieu vriendelijke gedachte. Maar niet alleen de wind kan deze groene stroom opwekken. Het water wordt hier ook voor gebruikt. Water stroomt natuurlijk en hiermee zou je dus ook energie kunnen opwekken. Dat doen wij ook zeker, maar wel in mindere mate. Deze stroom gebruiken wij dus ook soms weer om het huis te verwarmen in de winter in samenwerking met de infrarood verwarming.

Wat is de infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een systeem dar door middel van infrarode straling een kamer op kan warmen. Het komt vaak in platen die je aan kan sluiten in een stopcontact. De stroom zorgt ervoor dat de verwarmingspanelen worden verhit. Roodgloeiend met hitte zorgen ze er dan voor dat het warm wordt. Vaak worden deze verwarming systemen gebruikt op terrassen als het koud is buiten zodat de gasten van een horeca gelegenheid ook buiten kunnen zitten zonder het heel koud te hebben. Ook thuis zijn deze apparaten dus te gebruiken om de woning op te warmen. Het is een goed alternatief.

Rianne de Schute

Blogger

Welkom op deSchute.nl Op mijn blog lees je alles over huis&tuin, lifestyle, tech en mode! Bekijk hieronder alle categorieën.

Categorieën