Hoewel het natuurlijk superleuk is om op vakantie te gaan, zijn de voorbereidingen vaak stressvol. Je wilt natuurlijk niks vergeten. Maar hoe goed je ook bent voorbereid, je kunt nooit het gevoel kwijtraken dat je toch iets vergeten bent. Dit gevoel is onvermijdelijk, maar hier zijn een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten. 

Zonvakantie

Wanneer je naar een zonnig land gaat, zul je vast ook wel gaan zonnen. Er zijn een aantal dingen die je dan absoluut niet mag vergeten. Het eerste wat je niet mag vergeten, is een zonnebril. Sommige mensen kopen enorm dure merk zonnebrillen, maar je kunt ook hele goedkope zonnebrillen kopen voor een goede kwaliteit. Wanneer je een zonnebril op sterkte nodig hebt, moet je natuurlijk wel een speciale bril kopen. Er zijn ook goedkope dames zonnebrillen die gewoon leuke modellen hebben, het hoeft allemaal niet zo duur. Verder heb je voor het zonnen een eigen handdoek nodig. Als je in een hotel verblijft, hoef je vaak geen eigen handdoeken mee te nemen. Maar als je wil zonnen op het strand, zul je wel je eigen strandlaken mee moeten nemen. Zonnebrand lijkt vaak voor zichzelf te spreken wanneer je gaat zonnen, maar is iets wat ik persoonlijk wel vaak vergeet om mee te nemen. Je badkleding is ook wel handig om mee te nemen, tenzij je graag naar een naaktstrand wil gaan. Soms kan het ook handig zijn om een hoed of petje mee te nemen, zodat je geen zonnesteek krijgt. Afhankelijk van waar je heen gaat, kun je natuurlijk ook een hoofddeksel kopen in de stijl van het land. 

Wintervakantie

Veel mensen gaan skiën in de wintervakantie. Je zou denken dat je dan aan minder dingen hoeft te denken dan op zonvakantie, maar dat is niet altijd waar. Je moet slechts aan andere dingen denken. Ook bij een wintervakantie, is het handig om zonnebrand mee te nemen. Als de zon schijnt, kan je gezicht namelijk snel verbranden. De witte sneeuw versterkt namelijk het effect van de zon. Handschoenen liken een overduidelijk object voor een wintervakantie, maar ook die worden vaak vergeten. Labello is ook heel belangrijk. Door de kou gaan je lippen namelijk schilferen en pijn doen. Het is dan ook altijd fijn om labello bij de hand te hebben. Kauwgom of dropjes kunnen ook fijn zijn. Sommige mensen krijgen namelijk last van hun oren wanneer de druk veranderd door het hoogteverschil in de bergen. Je kunt kauwgom en dropjes natuurlijk ook ter plaatse kopen, maar misschien heb je wel een favoriete smaak. In dat geval kun je ze beter van tevoren al inpakken.