Met mijn 30 lentes jaren jong besloot ik dat het tijd werd voor een wel verdiend dagje in een welness resort. Heerlijk leek me dat! Even uit de dagelijkse sleur van thuis en echt even tijd voor mezelf. Vol goede moed reed ik in mijn Polo naar Appelscha. Radio lekker hard zodat ik de hele weg kon meezingen met alle foute hits die voorbij kwamen. Ondertussen bedacht ik welke behandelingen ik allemaal wilde doen en hoeveel me dit allemaal zou gaan kosten.

Van haarimplantatie tot ogen laseren

Na ruim anderhalf uur rijden kwam ik aan. Een oogverblindend mooi ontvangst met fonteinen in de hal en Oosterse tegeltjes op de vloer. De vrouw achter de balie glimlachte vriendelijk en verwees mij naar haar collega die mij stond op te wachten. Een kleine dame van Indonesische komaf zal mij vandaag een onvergetelijke dag bezorgen. Dat heb ik geweten.

Op een soort menukaart stonden alle behandelingen met de nodige uitleg. Als eerste koos ik een heerlijke massage van ruim een uur! Van top tot teen werd ik ingesmeerd met olie wat vervolgens even in moest trekken. Daarna volgde er een heerlijke massage. Toen ze mijn kuiten aan het masseren was zei ze dat ik uit moest kijken voor spataderen. ‘Spataderen? Ik ben pas 30 hoor!’, zei ik geschrokken. Ze vertelde dat door het dragen van strakke broeken en panty’s de aderen sneller afknellen waardoor er op vroege leeftijd spataderen kunnen ontstaan. Iets waar ik nog nooit van had gehoord maar nam haar informatie aan. Een extra kuitmassage werd geadviseerd en meteen begon mijn metertje te lopen.

Dure grap

Na de massage werd mij verzocht een badjas aan te trekken en even te wachten in de gang. Wat ik niet wist is dat ze een heel verslag aan het uitbrengen was bij haar leidinggevende die mij vervolgens kwam informeren en adviseren over welke behandelingen ik het beste kon nemen. Van een haarimplantatie tot je ogen laseren, alles was mogelijk. Er werden mij vier verschillende behandelingen geadviseerd om mijn huid van top tot teen te laten stralen. Naïef als ik was heb ik toestemming gegeven en daar begonnen mijn behandelingen. Eerlijk is eerlijk, na afloop straalde mijn huid en voelde ik mij als herboren. De dame gaf me als cadeau een hele dure (althans zo zag het eruit) bodycrème en scrub mee om mijn huid zacht en soepel te houden. Hiermee moest ik me na elke douche beurt insmeren. De scrub mocht ik maar twee keer per week gebruiken. Als herboren met een zacht en soepele huid liep ik vol zelfvertrouwen naar de balie. Hier kreeg ik vervolgens de rekening gepresenteerd die alles af deed van deze onvergetelijke dag. Voor mij nooit meer.