Waar kun je op letten bij het kopen van lamellen

0
254

Wanneer je lamellen wilt kopen, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten zodat je de meest geschikt lamellen kunt vinden voor bij jouw ramen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat voor soorten lamellen er zijn en wat deze lamellen allemaal doen. Hiervoor is het een goed idee om te weten van welke materialen je lamellen kunt kopen. Daarom kun je hier vinden wat je moet weten over het kiezen van soorten lamellen en van wat voor soorten materialen deze zijn.

 

Wat voor soorten lamellen zijn er?

Er zijn een heleboel soorten lamellen zoals verticale lamellen, horizontale lamellen en zelfs top down bottom up lamellen. Ze hebben allemaal hun eigen voordelen, maar ze kunnen ook nog eens van verschillende materialen gemaakt zijn bijvoorbeeld van kunststof. Kunststof is gemakkelijk om schoon te maken en zijn erg sterk waardoor ze lang mee gaan. Hetzelfde geldt voor lamellen van aluminium. Deze zijn makkelijk schoon te houden en ze zijn erg sterk. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk ook nooit vervangen hoeven te worden. Dan heb je nog lamellen van en stof. De lamellen van hout gaan ook lang mee, maar niet zolang als die van kunststof en metaal. Wel zijn ze makkelijk schoon te houden. Ook geven lamellen van hout een erg warme sfeer. De lamellen van stof zijn vooral erg mooi en geven ook een warme sfeer, maar ze zijn iets lastiger om schoon te houden en daarom niet geschikt voor alle kamers.

 

Wat kunnen de soorten lamellen?

Lamellen zoals de top down bottom up kunnen eigenlijk alle kanten op. Naar beneden en naar boven openen waardoor dit perfect is voor een raam waar je veel uitzicht op wilt hebben. Want als je bijvoorbeeld in het bovenste gedeelte van een raam alles wilt zien, dan doe je ze naar beneden en andersom. Verticale en horizontale lamellen zijn verder niet extreem verschillend. De horizontale lamellen hangen vaak niet, maar zitten in een frame. 

 

Waar kun je lamellen het beste toepassen?

Lamellen kun je eigenlijk overal ophangen als je maar de juiste soort kiest. Bijvoorbeeld in een keuken moet je wel een soort hebben die makkelijk schoon te maken is. Daarom is bijvoorbeeld de verticale lamellen van kunststof of aluminium meer geschikt en bij een slaapkamer kun je het eigenlijk helemaal zelf weten. Als je privacy en uitzicht in gedachten houd,a dan zijn de top down bottom up lamellen wel erg aangeraden. Verder zijn de horizontale lamellen erg mooi in een nieuwe woonkamer.